BISCUIȚI de casă din SEMINȚE și OVĂZ – crocanți, dietetici, fără făină

biscuiți-cu-semințe-si-ovăz

Acești biscuiți sunt nu doar gustoși, ci și foarte sănătoși și sățioși, datorită amestecului de semințe și a fulgilor de ovăz. Sunt ideali pentru gustările dintre mese sau ca ronțăieli la serviciu sau la școală. Mai ales femeile și copiii vor îndrăgi acești biscuiți.

Sunt dietetici deoarece nu conțin făină albă, nici foarte mult zahăr. Puteți folosi orice fel de semințe, inclusiv semințe de susan, de chia sau de cânepă.

Biscuiți de casă din semințe și ovăz – rețetă

Ingrediente

• 60 g de fulgi de ovăz
• 50 g de miez de floarea-soarelui
• 40 g de miez de dovleac
• 30 g de miez de nucă măcinat
• 20 g de semințe de in
• 1 albuș de la un ou mare
• 80 g de zahăr
• ¼ linguriță de sare

Preparare

Măcinați puțin fulgii de ovăz înainte de a-i adăuga în compoziție, pentru a se coace cât mai bine. Puteți mărunți de asemenea și miezul semințelor de dovleac.

Cântăriți semințele și fulgii de dovleac și amestecați-le într-un bol.

Într-un bol separat, bateți albușul cu sarea, până se face spumă. Adăugați apoi treptat zahărul. La final, incorporați amestecul de semințe și fulgi de ovăz și amestecați totul cu o lingură. Veți obține o compoziție moale, care nu poate fi modelată cu mâna.

Pregătiți tava în care veți coace biscuiții. Așterneți hârtie de copt și ungeți-o cu puțin ulei.

Luați câte o lingură din compoziția de biscuiți și așezați-o în tavă. Modelați compoziția cât mai rotund posibil, aplatizând-o puțin.

Introduceți tava în cuptorul încins la 100 de grade Celsius, și lăsați-i să se coacă 45 de minute, apoi dați focul mai tare și mai lăsați-i circa 10-15 minute, pentru a deveni crocanți. Aveți grijă să nu-i ardeți.

Biscuiții trebuie să fie maro dedesubt. Se vor usca mai tare după ce se răcesc, chiar dacă par moi când îi scoateți din cuptor.

Articol relatat de portalul lataifas.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *