Câteva aspecte deosebite ale catolicismului, dincolo de fastul şi rigorile acestei religii

vatican12

Lumea e plină de tradiţii bizare, multe dintre ele sunt acum parte a istoriei diverselor popoare.  În acest articol vă prezentăm câteva aspecte deosebite ale catolicismului.

Ciliciul

Este un obiect purtat pe piele pentru a provoca durere sau discomfort penitenţilor. La început  ciliciul era un brâu sau o cămaşă din păr aspru. În prezent este un lanţ cu ţepi. Cliliciul nu pătrunde în piele, ci doar cauzează discomfort. De obicei este purtat în jurul coapsei.

Flagrum (biciul roman)

Este un bici care are mai multe curele, iar la capătul fiecăreia erau legate bucăţi de plumb sau oase mici. Este folosit la autoflagelare şi este întâlnit în mod obişnuit la ordinele religioase conservatoare.

Indulgenţele

Sunt acţiuni pe care o persoană trebuie să la efectueze pentru a scurta sau îndepărta pedepsele temporare (cele la care pacătoşii sunt supuşi pe pământ sau în Purgatoriu) la care ar fi condamnată pentru păcatele săvârşite. Indulgenţele sunt acordate de către Papă.

Infailibilitatea papală

Romano-catolicii cred că, în anumite circumstanţe, Papa este infailibil. Cu alte cuvinte, dacă Papa, poate greşi, atunci când vorbeşte despre ştiinţă, atunci când emite decizii despre probleme de religie sau morală, în calitatea sa de reprezentant al Bisericii Catolice, atunci aceste decizii sunt echivalente Cuvântului lui Dumnezeu, şi respectate ca atare.

 

Scapularul

Scapularul monastic este o bucată de stofă purtată de unele ordine călugăreşti peste veşminte. Scapularul devoţional poate fi purtat de orice catolic. Acesta este format din două bucăţi dreptunghiulare de ţesătură, lemn sau hârtie laminată, pe care sunt imprimate imagini sau texte religioase. Scapularul este purtat pentru ca Maica Domnului să-l protejeze pe cel care îl poartă de o moarte oribilă.


sursa: realitatea.net

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *