Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

BUNA VESTIRE – Ce ne învață preotul

Buna Vestire este sarbatoarea care vesteste ziua in care Maica Domnului a aflat ca urmeaza sa aduca pe lume pe Fiul Domnului, Mantuitorul Iisus Hristos.

Aceasta sarbatoare, dupa cum declara pentru Ziare.com preotul Ion Nistor, are data fixa, aceea de 25 martie, exact cu 9 luni inainte de Craciun, atunci cand crestinii sarbatoresc nasterea lui Iisus Hristos. De asemenea, cade in fiecare an in postul Pastelui, fiind una dintre putinele zile in care Biserica ofera dezlegare la peste, indiferent de ziua saptamanii in care se intampla sa cada.

Dintre numeroasele sarbatori inchinate Maicii Domnului, Buna Vestire este prima atestata documentar, desi la inceput nu avea data stabilita astazi, cum si Nasterea Domnului cunostea alte zile de praznuire.

Biblia spune ca ingerul Gavriil a fost trimis de catre Dumnezeu la Maria, intr-o cetate din Galileea, Nazaret, aceasta fiind o fecioara extrem de curata, care jurase sa cunoasca viata fara de barbat, dedicata rugaciunilor si slavirii lui Dumnezeu.

Cand ingerul a anuntat-o ca din pantecul ei avea sa se nasca Mantuitorul lumii, Fecioara Maria a ramas uimita si nu a inteles cum ar putea fi posibil acest lucru, dar ingerul i-a explicat ca „Duhul Sfant Se va pogori peste tine si puterea Celui Preainalt te va umbri; pentru aceea si Sfantul care Se va naste din tine, Fiul lui Dumnezeu se va chema. Si iata Elisabeta, rudenia ta, a zamislit si ea fiu la batranetea ei si aceasta este a sasea luna pentru ea, cea numita stearpa. Ca la Dumnezeu nimic nu este cu neputinta.”

Nasterea lui Iisus este unica si nu seamana cu nasterea niciunei altei persoane. In plus, aceasta nu a avut loc din necesitate, si pus si simplu din bunavointa lui Dumnezeu, pentru a mantui lumea si a aduce speranta oamenilor.

In popor, Buna Vestire mai este cunocuta si sub numele de Blagovestanie, un termen vechi, slav, sau Ziua Cucului.

Se spune ca aceasta este prima zi din an in care cucul canta si daca numeri de cate ori isi va spune numele, vei afla cati ani mai ai de trait. De asemenea, de cum te trezesti este bine sa mananci, caci daca il auzi pe stomacul gol este semn rau. Si daca il auzi de undeva din spate este semn de necaz.

In satele romanesti, craca de pe care un cuc era vazut cantand era taiata si pusa de fete in locul unde se scaldau, pentru a avea noroc in dragoste si a-si gasi flacaul cu care sa se marite.

Biserica nu are nimic de-a face cu aceste superstitii, singura certitudine fiind aceea ca Buna Vestire trebuie sa fie o sarbatoare de mare bucurie pentru toti crestinii, anuntand zamislirea celui care ne va mantui pe toti. De aceea, toti oamenii ar trebui sa mearga la slujba ce se tine astazi in toate bisericile, pentru a multumi lui Dumnezeu pentru darul oferit.

sursa: ziare.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.