Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Ca şi în cazul crizei greceşti, la referendumul pentru Brexit, analiştii politici de la noi a făcut „spume la gură”. Nu-i mai judecaţi pe britanici, este ţara lor şi au dreptul de a vota cum vor!

foto+brexit

Britanicii au votat pentru BREXIT joi și dintr-o dată pare că s-a sfârșit lumea. Un adevărat val de isterie s-a abătut asupra Europei și consecințele votului au afectat imediat și pe alocuri dramatic, bursele din întreaga lume, în special pe cele din Europa.

Pentru moment lira s-a devalorizat și a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii ani în raport cu dolarul. Raitingul țării a fost scăzut de la stabil la negativ de una din cele mai mari agenții din lume și totul pare să meargă rău pentru britanicii care au votat să părăsească Uniunea Europeană.

Comentatorii europeni s-au repezit să clasifice victoria taberei BREXIT ca un efect al populismului deșănțat, al expansiunii necontrolate a naționalismului,  chiar al unei erodări masive a educației populației.

Da s-a vorbit și se vorbește de lipsa de educație și chiar și de vârsta celor care au votat la refendumul din UK. Bătrânii au votat pentru ieșire și tinerii au votat (cei care au avut chef să se prezinte la vot) pentru REMAIN. Adică britanicii mai în vârstă sunt vinovați că tinerii au fost indolenți și că nu s-au prezentat la vot.

Mai mult, un prezentator  de la Digi  24 analiza cum cei bătrâni, care mai au puțin de trăit, au decis modul în care vor trăi cei mai tineri care vor resimți pe termen lung efectele BREXIT.

Ca să ne înțelegem, vorbim de britanicii mai în vârstă care au construit o țară și care acum simt că nu le mai aparține. Oamenii care sunt acum judecați au făcut posibil ca Marea Britanie să devină acest  magnet pentru muncitorii din întreaga lume și care au muncit pentru asta. Vorbesc unii că Londra a votat covârșitor pentru rămânerea în Uniunea Europeană. Cei 60% care au votat pentru UE nu sunt deloc un procent covârșitor dacă ținem cont că în Londra trăiesc cei mai mulți nou veniți în Anglia, străini care au obținut  între timp cetățenia britanică căpătând drept de vot.

Poate nu Uniunea Europeană este ea mai mare problemă a britanicilor care au votat pentru LEAVE și nici muncitorii din Sud-estul Europei care vin să ocupe locurile de muncă pe bani puțini. Dar au votat împotriva a tot ceea ce se întâmplă în țara lor și au dreptul să facă asta.

Așa cum noi, românii țipăm din gură de șarpe că vin unii și ne fură țara, banii și resursele, așa și britanicii au dreptul să-și protejeze țara așa cum știu și cum pot. Dacă o fac bine sau rău timpul o va dovedi. În schimb, poate ar fi bine să încercăm să înțelegem mai degrabă cauzele care au dus la BREXIT și să vedem cum pot fi contracarate. Căci isteria însoțită de judecăți artificiale nu fac decât să genereze suspiciune și neîncredere.

sursa: ro.blastingnews.com

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.