Connect with us

Hi, what are you looking for?

diverse

Calea spre fericire. Cum să vă eliberați de „identificatori” și să fiți ceea ce sunteți

foto: Positive Psychology UK

Gasirea fericirii este o cautare fara sfarsit – o alta cariera, o alta relatie, un alt concediu,posesiuni materiale, stil de viata diferit…ne lasa putin contrariati.

Rezultatul este deseori mai multa nefericire, mai multa neliniste si mai putina implinire.Atat de multi oameni sunt in prezent implicati in aceasta cautare de a gasi fericirea. Din pacate, cei mai multi oameni sunt in cautarea acesteia in locuri gresite. Locuri care exista inafara lor insisi.

Daca doresti sa inchei cautarea fericirii, sunt 3 lucruri pe care le poti face:

1. Fii pregatit sa mergi acolo unde altii nu vor merge

Cautarea adevarului nu implica cautarea in alta parte inafara interiorului tau. Acest lucru ar putea fi un fapt greu de conceput. Multi au  fost crescuti crezand ca placerile apar toate inafara lor. Cert este ca toata palcerea si bucuria se afla in interiorul vostru. Acesta ar putea fi unul dintre cele mai grele locuri unde se poate ajunge. Majoritatea sunt speriati sa caute adevarul in ei insisi si isi petrec viata cautand raspunsuri in mediul inconjurator.

Unii oameni cred ca au curajul de a cauta in ei insisi  dar cele mai multe ori acest lucru este superficial. Ei sunt prea speriati să se dezbrace de straturi si sa vada adevarul. Ei cred ca e mai usor sa traiesti cu durerea de a nu sti. Durerea de a nu sti  inseamna sa-ti petreci viata în cautarea a ceva ce ai deja la dispozitie.

Pentru a gasi adevarul trebuie sa fi pregatit pentru a merge acolo unde altii nu vor. Acest lucru inseamna ca va trebui sa fi dincolo de minte. Majoritatea oamenilor traiesc inconstienti si limitati toata viata lor.

2. Fii pregatit sa te pierzi pentru a te regasi

Oamenii au idei preconcepute despre ceea ce sunt ei. Si-au creat o identitate si au lucrat din greu pentru a construi aceasta de-a lungul anilor. Cu cat sunt mai egoisti, cu atat creste aceasta identitate.  Ea se bazeaza pe tot ceea ce au sau cred ca sunt – starea in care se afla, averea, aspectul fizic, posesiuni, credinte.

Acesti “identificatori” sunt toti situati pe teren nesigur. Se agita prea mult si sentimentul de sine se diminueaza. Au devenit tristi si mizerabili. Gandul ca identitatea lor poate fi luata ii pot face speriati si chiar agresivi.

Cand cauti in adancul tau, vei observa ca aceste identificari au prea putin de-a face cu cine sunteti voi cu adevarat. Va veti da seama ca toate cele enumerate mai sus va pot fi luate in orice moment. Adevarata eliberare vine atunci cand sunteti de acord ca aceste lucruri vor veni si vor pleca fara a schimba cine sunteti. Trebuie sa va eliberati de ceea ce credeati ca sunteti, de identificari cu lucruri materiale si posesiuni, pentru a putea fi liberi.

3.Fii pregatit pentru a da din tine celor din jur

Cand va cresteti nivelul de constiinta, veti atrage si pe altii la acest nivel, in mod natural. Iar daca va veti indeparta de persoanele prea concentrate asupra posesiunilor materiale, care v-au fost asemanatoare in gandire si fapte, acest lucru se va schimba si vor aparea in viata voastra persoane mult mai constiente, care se vor potrivi cu “noul tu”.  De la un anumit nivel, veti incepe sa-i ajutati constient sau nu pe ceilalti, sa se ridice la nivelul vostru sau si mai sus, iar asta se va intampla cand veti fi pregatit sa va oferiti si sa dati ce aveti mai bun din voi celor din jur.

sursa: believeit.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.