Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Calea unui nou tip de vindecare: această genă le împiedică pe mamifere să-şi regenereze organele

O singură genă le împiedică pe mamifere să-şi regenereze organele. Această descoperire extraordinară ar putea fi primul pas pe calea unui nou tip de vindecare. Daca aceasta gena ar fi extrasa de la om, atunci nicio boala nu “s-ar mai lega” de el. Pe langa faptul stiintific, intervine si partea religioasa.

Conform Bibliei, cand erau in Rai, Adam si Eva erau perfecti si nemuritori. Dupa pacatul originar, ei au fost transformati in muritori, ca pedeapsa data de Dumnezeu. Acum, stiinta constata ca nemurirea fizica ar fi doar la o gena distanta, iar laboratoarele de cercetare apreciaza ca se va incepe un nou soi de “alchimie”, cea genetica, prin care se va incerca scoaterea acestei gene a tineretii vesnice si a vietii fara de moarte la om.

“Scoaterea unei gene ar fi un procedeu mult mai dificil decat introducerea ei”, apreciaza cercetatorii. Savanţii de la Wistar Institute, o organizaţie independentă de investigaţie biomedicală cu sediul în Philadelphia (SUA), au descoperit o genă a cărei absenţă poate regla regenerarea ţesuturilor la mamifere, într-o manieră foarte asemănătoare celei prin care îşi regenerează salamandrele coada, atunci când rămân fără ea.

Este pentru prima dată când se observă ceva de acest gen. Cercetătorii au făcut această descoperire incredibilă pe când observau cobaii din laborator cărora li se amputaseră urechile. Acestea au crescut la loc în doar câteva zile. Ţesuturile s-au regenerat complet, nu au rămas cicatrici, nici urme.

Aceste animale au ceva în comun, lipsa genei p21, care obligă celulele lor să se comporte ciudat ca şi cum ar fi celule-mamă embrionare în loc de celule adulte. Descoperirea, publicată în revista Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), oferă noi perspective pentru o nouă vindecare umană.

Multă vreme s-a crezut că animalele şi-au pierdut această minunată capacitate de vindecare de-a lungul timpului, excepţie fâcând doar guşterii şi unele specii de salamandră. Spre deosebire de mamiferele tipice care îşi vindecă rănile în urma cărora rămân cicatrici, şoarecii, care nu au gena p21, creează o structură asociată cu o creştere rapidă şi o diferenţiere de celule cum era cea din cazul amfibiilor.

Pierderea acestei gene face ca celulele şoarecilor să se comporte ca celulele-mamă embrionare, nu ca nişte celule adulte şi astfel are loc miracolul. Tocmai de aceea, cercetatorii considera ca extractia genei din structura umana ar crea specimene care isi vor regenera continuu organele. “Nu stim daca si din punct de vedere moral va fi posibila crearea unor astfel de oameni. probabil ca va fi o lunga dezbatere, exact cum a fost si cu clonarea”, considera cei de la Wistar Institute. (V.S.)

Sursa: dezvatatorul.blogspot.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.