Connect with us

Hi, what are you looking for?

diverse

Când se împodobește, de fapt, bradul de Crăciun

Nimic nu se compară cu momentul magic al împodobirii bradului! Din plastic sau natural, mai mic sau uriaș, bradul nu lipsește din nici o casă în Sfânta seară a Crăciunului. Împodobirea bradului de Crăciun este una dintre cele mai frumoase tradiţii din lume, însă puțini sunt cei care știu care este momentul potrivit pentru decorarea lui!

Dacă și tu te întrebi de unde provine acest obicei, se pare că a fost preluat de la triburile germanice, însă în vremurile respective decoraţiunile erau mult mai simple decât în prezent.

Între timp, obiectele decorative au evoluat în funcţie de tendinţe şi preferinţe. Acum, beteala strălucitoare, globurile colorate, luminițele, îngerașii decorativi și steaua din vârf dau viață bradului și ne îndeamnă să trăim cu emoție Sărbătorile de Iarnă.

Totuşi, dacă și tu te-ai întrebat care este momentul potrivit pentru împodobirea bradului, trebuie să știi că răspunsul îl găsești în rândurile de mai jos!

Când se împodobeşte bradul de Crăciun?

Decorarea bradului este una dintre cele mai iubite tradiţii din sezonul rece, însă puţine persoane respectă dată la care ar trebui făcut acest obicei. Oamenii îşi aleg momentul potrivit în funcţie de timpul lor liber şi dacă apare vreo ocazie specială în familie, arată Realitatea.net.

Însă bradul ar trebui împodobit în Ajunul Crăciunului, adică în seară de 24 decembrie. Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii alegeau în preajma acestei zile cel mai frumos pom de Crăciun şi îl omagiau cu cele mai interesante decoraţiuni pe care le aveau în casă.

Din el nu ar trebui să lipsească steaua sau îngerul din vârf, având în vedere că aceste elemente simbolizează îngerii şi steaua de la Betleem, scrie RomaniaTV.

Cu toate acestea, în zilele noastre, puțini sunt cei care respectă obiceiul de a îmbodobi bradul în Ajunul Crăciunului. Majoritatea românilor aleg ca acest moment să aibă loc cu câteva zile înainte de marea sărbătoare.

Tu când îți împodobești bradul?

sursa: stiri.magazinuldecase.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.