Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Care este secretul longevității și al sănătății îndelungate, deținut de călugării de pe muntele Athos

O cercetare complexă, derulată pe parcursul a mai bine de un deceniu, demonstrează că una dintre cele mai sănătoase comunități de pe pământ este cea a călugărilor ortodocși de pe muntele Athos.

Sănătatea mentală și fizică a călugărilor greci, riscul scăzut al bolilor cardiovasculare, dar și longevitatea se datorează unui stil de viață echilibrat și unui stil alimentar modest și sănătos.

Potrivit garbo.ro, studiul reliefează că simplitatea este secretul de bază al longevității și al sănătății îndelungate, având în vedere că din cei 1500 de călugări, cu vârste între 40 și 104 ani, care locuiesc în 20 de mănăstiri antice și a căror stare de sănătate a fost studiată între 1994 și 2007, niciunul dintre ei nu a dezvoltat cancer intestinal și numai 11 au fost afectați de cancer de prostată.

Monahii nu au dezvoltat practic boli de inimă, nu s-au confruntat cu stopuri cardiace și nici cu atacuri cerebrale. Incidența bolii Alzheimer în rândul călugărilor de pe Athos a fost de 0, iar cancerul (plămâni, intestine, vezică) a fost înregistrat în rate neobișnuit de scăzute.

Un mileniu de tradiții neschimbate

De 1000 de ani, tradițiile și obiceiurile stilului de viața din mănăstirile de pe muntele Athos sunt neschimbate, scrie sursa citată, mai ales că monahii ortodocși se pare că au găsit echilibrul perfect între a fi vegan și a fi vegetarian, introducând în alimentația lor grăsimi și proteine de bună calitate. Ei consumă mâncare proaspătă preparată din alimente proaspete, constând mai ales în legume, fructe, boabe de leguminoase și cereale în moderație.

Dieta tradițională din posturi abundă în vitamine, antioxidanți, nutrienți și acid folic, având în același timp un conținut sărac în grăsimi animale saturate. Potrivit celor scrise de părintele Epifanios Miloptaminos în cartea “Cooking on Mount Athos” (momentan disponibilă doar în Grecia) și în care cuvântul unt nu este nicăieri menționat, monarhii nu consumă carne, fâina nu este folosită pentru a îngroșa sosurile, în weekend și de sărbători se consumă pește sau fructe de mare. Dulciurile sunt consumate doar ocazional și sunt preparate în casa, cu ingrediente naturale cultivate chiar de călugări, iar produsele lactate sunt consumate doar ocazional.

În plus, mediul în care își duc viața călugării ortodocși de pe muntele Athos este lipsit de stres și de poluare, iar comunitatea este una bine sudată, în care călugării se sprijină și se ajută reciproc.

sursa: dcnews.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.