Connect with us

Hi, what are you looking for?

Fără categorie

Casele funerare avertizate să fie pregătite în avans pentru o posibilă pandemie

foto: pondersfuneralhome.com

Oficiali canadieni din domeniul sănătăţii au proiecte ample de a asigura supravieţuirea oamenilor în cazul unei viitoare pandemii de gripă dar, în acelaşi timp, au făcut unele recomandări macabre pentru casele funerare canadiene care nu sunt pregătite pentru astfel de situaţii de urgenţă.

“În cadrul unei pandemii, fiecare casă funerară individuală s-ar putea aştepta să acopere într-un interval de 6 până la 8 săptămâni un volum de muncă de 6 luni”, a avertizat Agenţia Canadiană pentru Sănătate Publică pe o pagină web privind managementul victimelor în masă în timpul unei pandemii de gripă.

“S-ar putea ca acest lucru să nu fie o problemă în unele comunităţi, dar casele funerare în oraşele mai mari s-ar putea să nu fie capabile să facă faţă unei cereri crescute”.

Una dintre recomandările agenţiei canadiene este ca toate casele funerare să facă planuri în avans pentru ceea ce ar trebui să facă în cazul în care personalul lor se îmbolnăveşte, inclusiv să facă aranjamente pe baza cărora voluntari de la biserică sau diverse cluburi să sape gropi pentru a înmormânta victimele.

Spaţiile de depozitare pentru cadavre ar putea fi de asemenea o problemă, notează agenţia, adăugând că ar putea fi necesar ca patinoarele şi camioanele frigorifice să ofere servicii.

Agenţia a precizat că, în timpul unei pandemii, unele familii ar putea suferi mai multe pierderi în aceeaşi perioadă, ceea ce va avea un impact asupra resurselor necesare pentru înmormântare. Astfel, agenţia recomandă caselor funerare să achiziţioneze un număr suplimentar de sicrie mai ieftine.

Boli precum Ebola se pot răspândi prin contactul direct cu lichidele corporale ale victimelor sau cadavrelor. În timpul epidemiei de Ebola din Africa de Vest, casele funerare tradiţionale, în care membrii familiilor decedatului ating corpul acestuia, au fost o sursă de transmitere a virusului.

Agenţia canadiană a mai declarat că măsurile speciale de control în caz de infecţie nu sunt necesare pentru manipularea corpurilor persoanelor decedate ca urmare a gripei deoarece cadavrul nu este contagios după moarte. Dar, persoanele îndoliate care participă la slujbe în casele funerare ar putea fi contagioase şi va depinde de oficialii locali din domeniul sănătăţii dacă este necesară impunerea unor restricţii privind tipul şi durata acestor întâlniri.

sursa: epochtimes-romania.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.