Ce efect au asupra noastră bombardamentul cu ”particule fantomă” din spațiu

foto: dailytimes.com.pk

Neutrinii sunt particule sub-atomice care nu au masa si nici sarcina electrica.

Neutrinii sunt particule cosmice care trec de obicei prin materia de pe Pamant fara sa lase urme. Aceste particule nu au sarcina electrica si nici masa, de unde si denumirea de „particule fantoma”.

Ele sunt emise de Soare si calatoresc prin spatiu, insa de obicei nu interactioneaza cu alte corpuri (planete sau fiinte vii), ci trec pur si simplu prin acestea, in fiecare secunda, fara sa le afecteze sau sa lase vreo urma.

Recent insa, cercetatorii au observat ca neutrinii pot interactiona cu materia normala si chiar sunt absorbiti de aceasta, scrie Science Alert.

Practic, unii neutrini ajung captivi in nucleul unui atom, fiind asimilati de un proton sau neutron. Acest lucru se intampla insa numai in cazul neutrinilor care au o energie mult mai mare decat restul.

Cercetatorii au inregistrat anul acesta 10.784 de cazuri in care neutrinii au interactionat cu materia, in emisfera nordica a Terrei. Este o premiera pentru fizicieni, deoarece pana acum nimeni nu reusise sa masoare din punct de vedere stiintific acest bizar fenomen.

Din pacate, neutrinii sunt imposibil de studiat, pentru ca aceste particule nu pot fi produse in laboratoare. Prin urmare, oamenii de stiinta nu au putut afla deocamdata prea multe informatii despre ele.

sursa: yoda.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *