Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Ce procese au loc în organismul tău cînd donezi sânge

foto: Donor2Donor

Pe lîngă faptul că poți salva pînă la trei vieți cu cei 450 ml de sînge pe care îi donezi o dată, sîngele tău se reîmprospătează, imunitatea organismului crește, iar riscul apariției unui infarct sau accident vascular este redus.

Donarea de sînge creşte imunitatea şi rezistenţa la traumatisme, iar riscul de paralizie şi de accident vascular scade cu 30%!

De asemenea, la fiecare donare, sîngele din corp se reîmprospătează, astfel că puterea organismului de a lupta contra infecțiilor este mult mai mare. Potrivit unui studiu, oamenii cu vîrste între 43 şi 61 au o rată mult mai mică de incidente cardiace dacă sînt donatori de sînge periodici.

O altă consecință a donării de sînge este pierderea de calorii. După donarea de sînge, corpul își reînnoiește volumul de sînge pierdut. Astfel, cercetătorii sînt de părere că pentru fiecare 250 de grame de sînge donat, o persoană poate pierde pînă la 600 de calorii.

De asemenea, aceștia spun că donarea de sînge diminuează riscul de cancer și au o rată de mortalitate mai mică decît cei care nu donează sînge.

„Pe lîngă donarea de sînge, avem foarte mare nevoie de donatori sinceri, care vin să facă un bine pentru societate. Desigur, și beneficiile sînt bune, dar nu asta trebuie să fie motivația unui donator. Dacă o persoană vine să doneze pentru bonuri de masă, atunci poate să apară riscul ca el să nu fie sincer. Noi nu putem scana donatorul să vedem ce boli are. Abia după ce facem analize putem constata dacă sîngele este bun. Dacă donatorul nu este sincer, donarea este un eșec”, declară dr. Doina Goșa.

Conform doctorulzilei.ro, distanța dintre două donări trebuie să fie de 8 săptămîni și de maximum cinci pe an la bărbați și patru la femei. De asemenea, donatorii acceptați sînt cei între 18 și 60 de ani și care au peste 50 de kilograme. Aceștia nu trebuie să aibă boli cronice, să nu fie răciți, cu stări febrile sau anemici.

sursa: noi.md

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.