Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Cea mai ”preţioasă” substanţă: sângele albastru. Valoarea monarhiei britanice

LONDON, ENGLAND - JUNE 13: (L-R) Princess Anne, Princess Royal, Camilla, Duchess of Cornwall, Prince Charles, Prince of Wales, Prince George of Cambridge, Prince William, Duke of Cambridge Catherine, Duchess of Cambridge, Queen Elizabeth II, Prince Harry, Prince Philip, Duke of Edinburgh and Prince Andew, Duke of York look on from the balcony during the annual Trooping The Colour ceremony at Horse Guards Parade on June 13, 2015 in London, England. (Photo by Samir Hussein/WireImage)

foto: travelandleisure.com

Valoarea monarhiei britanice este de 88 de miliarde de dolari, potrivit unui raport lansat săptămâna aceasta, cu ocazia celebrării a 70 de ani de căsnicie între Regina Elizabeta a II-a şi a Prinţului Philip, anunţă Forbes.

Firma de consultanţă în business Brand Finance calculează valoarea monarhiei britanice în fiecare an, estimând valoarea asset-urilor concrete deţinute de aceştia, cât şi a valorii impactului de brand, printre alte contribuţii mai puţin tangibile, scrie Ziarul Financiar, citat de independent.md.

Această valoare nu include finanţele specifice ale reginei şi ale rudelor acesteia, familia Windsor, în calitate de cetăţeni privaţi. Numele reginei a apărut, de exemplu, în mijlocul scandalului recent denumit Paradise Paper, printre alte nume de companii care, în mod controversat, dar legal, utilizează conturi de tip offshore pentru a evita taxele.

Cercetarea documentată de Brand Finance arată că monarhia contribuie cu peste 2,4 miliarde de dolari, în fiecare an, la economia Marii Britanii, potrivit Mediafax.

În timp ce proprietăţile lor tangibile precum Palatul Buckingham, Colecţia Regală de artă, faimoasele Bijuterii ale Coroanei şi Ducatele de Lancaster şi de Cornwell, care valorează 33 de miliarde de dolari, raportul susţine că cel mai valoros „asset” al regalităţii este brandul. Valoarea adăugată pe care o aduce turismului, comerţului de business, şi chiar industriei de fashion, printre alte industrii, este calculată la 55 de miliarde de dolari.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.