Cerneala de pe bonurile fiscale, otrava pe care o atingem zilnic

 

foto: independent.md

O substanță toxică, denumită ”bisfenol-A” este prezentă pe toate bonurile fiscale, primite în orice magazin. Această substanță toxică poate provoca probleme neurologice și reproductive, dupa cum arată un nou studiu, făcut de experții americani, informează Fox News, citat de independent.md

”Bisfenolul-A” este o substanță toxică, care poate fi absorbită de corpul uman prin porii din piele, atunci când atingem bonurile fiscale primite de la magazine. Substanța este folosită la fabricarea obiectelor din plastic, cu duritate ridicată, însă nu trebuie folosită pentru obiectele din care sunt hrăniți bebelușii, din cauza pericolului pe care îl prezintă.

Din cauza acestei substanțe, oamenii pot căpăta probleme legate de reproducere, dar și anomalii în dezvoltarea creierului, chiar din faza vieții intrauterine.

Cele mai expuse riscului de îmbolnăvire sunt persoanele care lucrează în bănci și casierii, susțin americanii. Ei recomandă spălarea mâinilor dupa fiecare atingere a unui bon primit de la magazin.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *