Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

China a construit și inaugurat cel mai mare hidroavion din lume

foto: BBC

Cel mai mare hidroavion din lume şi-a efectuat duminică zborul inaugural, decolând de pe aeroportul din Zhuhai, în sudul Chinei, relatează Xinhua, AFP şi dpa.

În urma zborului test, care a durat circa o oră şi a fost un succes, China a devenit una dintre puţinele ţări din lume capabile să construiască avioane amfibie de mari dimensiuni, a precizat inginerul şef Huang Lingcai, informeaza jurnal.md.

Aeronava AG600, supranumită Kunlong, este dotată cu patru motoare turbopropulsoare, are o autonomie de 12 ore şi poate transporta 50 de persoane. Viteza maximă este de 500 km pe oră. Hidroavionul poate fi folosit şi pentru aplicaţii militare, dar este destinat combaterii incendiilor forestiere şi operaţiunilor de salvare maritimă.

Constructorul, Corporaţia chineză pentru industria aviatică (CCIA), aflată sub controlul statului, are în lucru 17 exemplare din noua aeronavă.

Cu o anvergură de 38 de metri, Kunlong este comparabil ca dimensiuni cu un Boeing 737, dar este mult mai mare decât toate aparatele concepute pentru decolare de pe apă şi amerizare, a menţionat directorul general adjunct al CCIA, Geng Ruguang.

China încearcă să-şi reducă dependenţa de constructorii străini cum sunt Boeing şi Airbus.

AG600 este al treilea membru al „familiei de aeronave mari” chineze, după avionul de transport militar Y-20 şi avionul de pasageri C919, inaugurate în 2013 şi respectiv 2017. În cultura chineză, Kunlong are semnificaţia „mari aşteptări”, Kun desemnând un peşte uriaş legendar, iar Long un dragon.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.