Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ciudățenii

Combustia spontană, fenomen paranormal sau care pare anormal?

Combustia spontana reprezinta distrugerea brusca, aproape completa, a unui corp prin ardere, ramane unul dintre cele mai putin deslusite fenomene care au loc in lume. Pentru a explica fenomenul au fost emise mai multe teorii.

Intr-o dimineata friguroasa de 5 ian, James Hamilton, profesor de matematica la universitatea din Nashville, a simtit brusc «  o durere constanta, asemanatoare unui junghi provocat de o intepatura, insotita de o senzatie de caldura » in piciorul stang. Privind in jos, a zarit o flacara luminoasa albastra, «  avand un diametru aproximativ egal cu cel al unei monede, si cumva turtita in partea superioara » , care palpaia la cativa centrimetri deasupra piciorului. A lovit-o de cateva ori, fara nici un efect, apoi si-a impreunat mainile si a acoperit-o pentru a o lipsi de oxigen. In cele din urma aceasta s-a stins si profesorul Hamilton si-a dat seama ca trecuse prin (si supravietuise) unui fenomen straniu si rar care pusese in incurcatura si ingrozise oamenii de mai multe secole.

Dr . Krogman a declarat ca studiase cadavre in crematoriu, care au ars peste 8 ore la o temperatura permanenta de 750 grade C, fara ca oasele sa se fi prefacut in cenusa. Era nevoie de o temperatura de 1125 grade C pentru ca oasele sa se dezintegreze. Care ar putea fi cauza unui foc atat de putermic ?

Corpul medical este pe buna dreptare sceptic asupra acestui fenomen.

In perioada Victoriana se credea ca un consum exagerat de alcool  ar duce la producerea in tesuturi a unei substante inflamabile.

Chimistul Justus von Liebig (1803-73), care a cercetat fenomenul dar a refuzat sa creada in el “ pe motiv ca nu l-ar fi vazut niciodata “ a studiat cazul unei femei alcoolice de 80 ani, care a fost redusa la cenusa in timp ce statea pe scaun si bea coniac “scaunul care nu pacatuise nu a ars “ . A ajuns astfel la concluzia ca tesuturile saturate cu alcool vor arde doar pana la consumarea alcoolului.

Asa cum puteti citi, combustia sponatana este un fenomen foarte putin cunoscut, care nu de putine ori a trezit suspiciuni. Corpurile victimelor acestor sunt de multe ori arse in intregime. Dar, este un mare dar, pentru a arde complet oasele corpului uman temperatura necesara se situeaza in jurul a 1125 de grade Celsius.

O asemenea temperatura nu ar fi posibila intr-o sufragerie sau dormitor de exemplu, locuri in care s-au gasit des corpuri incinerate pana la ultima molecula, ca sa zic asa.

Recent unii anchetatori au emis ipoteza ca in spatele asa-ziselor cazuri de combustie spontana ar fi de fapt niste crime oribile, perfecte chiar, ucigasii folosindu-se de acest fenomen pentru a-si acoperi urmele. S-au mai efectuat si niste teste pentru a observa „efectul de candela” care ar constitui posibila explicatie pentru arderea pana la extrem a corpurilor. In timpul acestor experimente, pe corpul care a fost folosit s-a infasurat o patura si a fost uns cu putin petrol.

Dupa ce acesta a ars 5 ore ramasitele rezultate erau identice cu cele rezultate in cazul combustiilor spontane.

Asadar, ce reprezinta de fapt combustia spontana?

Exista sanse ca acest fenomen sa fie real sau in spatele sau se afla niste explicatii mult mai logice care ascund niste lucruri mult mai oribile decat ne putem imagina noi vreodata? Sa nu uitam nici de „efectul de candela”. Sa fie acesta explicatia pentru arderea completa a oaselor, pentru dezintegrarea lor? Cat despre experimentul amintit, cat de relevante ar fi rezultatele obtinute in conditiile in care s-a folosit petrol in timp ce victimele arse de vii nu puteau sa fie stropite/unse cu petrol. Sau cel putin nu toate.

sursa: http://www.info-portal.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.