Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Confesiunea unui chirurg cardiolog:”Voi încerca să îndrept răul făcut cu ajutorul unor dovezi medicale și științifice”

Confesiunea chirurgului cardiolog Dr. Dwight Lundell

„Noi, medicii, datorită pregătirii noastre, cunoștințelor și autorității pe care o reprezentăm, dobândim în cele mai multe dintre cazuri un ego destul de mare, care tinde să ne împiedice să recunoaștem atunci când greșim.

Așa că, iată! Recunosc deschis că am greșit. Chirurg cardiolog fiind, cu peste 25 de ani de experiență, perioadă în care am efectuat peste 5.000 de intervenții chirurgicale pe cord deschis, astăzi e ziua în care voi încerca să îndrept răul făcut cu ajutorul unor dovezi medicale și științifice.

M-am pregătit timp de mai mulți ani de zile alături de mulți alți medici proeminenți, medici etichetați ca fiind „formatori de opinie”. Sufocați de literatura de specialitate, noi, formatorii de opinie, am insistat asupra faptului că afecțiunile cardiovasculare sunt rezultatul nivelurilor mari de colesterol în sânge.

Singura terapie acceptată era reprezentată de prescrierea de medicamente pentru scăderea colesterolului și recomandarea unei diete care restricționa sever aportul de grăsimi. În cazul celei din urmă, desigur, am insistat asupra scopului său de a duce la scăderea colesterolului și la prevenirea afecțiunilor cardiovasculare. Abaterile de la aceste recomandări erau considerate a fi de natură eretică și puteau duce, eventual, la deschiderea unor cazuri de malpraxis. Nu funcționează!

Aceste recomandări nu mai pot fi apărate din punct de vedere moral și științific. Descoperirile care au avut loc în urmă cu câțiva ani, descoperiri potrivit cărora inflamația peretelui arterelor este cauza reală a afecțiunilor cardiovasculare, ne conduc încet către o schimbare de paradigmă în ceea ce privește modul în care va fi abordată tratarea afecțiunilor cardiovasculare și a altor afecțiuni cronice.

Vechile recomandări au creat epidemii de obezitate și de diabet, ale căror consecințe au surclasat epidemiile de ciumă din istorie în ceea ce privește mortalitatea, suferința umană și consecințele economice grave.

În ciuda faptului că un procent foarte mare din populație își administrează statine costisitoare și în ciuda faptului că am redus conținutul de grăsime în dietele noastre, mai mult ca niciodată, anul acesta, oamenii vor muri de afecțiuni cardiovasculare.

Statististicile desfășurate de American Heart Association arată că peste 75 de milioane de americani suferă în prezent de boli de inimă, 20 de milioane au diabet zaharat și 57 de milioane au pre-diabet. Aceste afecțiuni afectează oameni din ce în ce mai tineri, într-un număr din ce în ce mai mare în fiecare an.

Spus într-un mod limpede și simplu, fără prezența inflamației în organism, colesterolul nu s-ar acumula pe peretele vaselor sanguine și nu ar cauza afecțiuni cardiovasculare și accident vascular cerebral. Fără inflamație, colesterolul ar circula liber prin tot organismul, așa cum e natural. Inflamația este cea care face ca acest colesterol să rămână blocat.

Inflamația nu este complicată – acesta este răspunsul natural de apărare al organismului împotriva unui invadator străin, cum ar fi o bacterie, toxină sau virus. Ciclul natural de inflamare este perfect pentru a-și proteja organismul de acești invadatori. Cu toate acestea, dacă vom expune organismul la toxine sau la alimente pentru care organismul uman nu a fost făcut să proceseze, apare o afecțiune numită inflamație cronică.

Ce om grijuliu s-ar expune în mod voit și în mod repetat la alimente sau la alte substanțe despre care este cunoscut faptul că pot aduce un prejudiciu organismului? Ei bine, poate fumătorii, dar aceștia au făcut această alegere voit. Ceilalți dintre noi am urmat recomandările generale în ceea ce privește dieta, o dietă săracă în grăsimi și bogată în carbohidrați polinesaturați, necunoscând faptul că producem un prejudiciu repetat vaselor noastre sanguine. Acest prejudiciu repetat creează inflamația cronică care provoacă boli de inimă, accident vascular cerebral, diabet și obezitate.

Permiteți-mi să repet: prejudiciile repetate și inflamația la nivelul vaselor sanguine este cauzată de o dietă săracă în grăsimi.

Care sunt principalii vinovați pentru apariția inflamației cronice? Spus într-un mod simplu, aceștia sunt carbohidrații foarte procesați (zahăr, făină și toate produsele obținute din acestea) și consumul în exces de uleiuri vegetale omega 6, cum ar fi cele de soia, de porumb și de floarea soarelui, uleiuri care se regăsesc în conținutul unui număr mare de alimente procesate.

Petreceți câteva momente imaginându-vă o perie aspră frecată repetat pe pielea moale până când aceasta devine roșie, într-o stare apropiată de sângerare. Să spunem că faci asta de mai multe ori pe zi (…), timp de cinci ani. În cazul în care ai putea tolera acest periaj dureros, vei suferi de o sângerare, o zonă infectată și umflată care ar deveni din ce în ce mai afectată cu fiecare periaj repetat. Aceasta este o modalitate foarte bună prin care poți vizualiza procesul inflamator care ar putea avea loc în corpul tău chiar acum.

Indiferent de locul unde are loc acest proces inflamator, extern sau intern, este același lucru. Am privit în interiorul a mii și mii de artere. O arteră afectată arată ca și cum cineva a luat o perie și a frecat-o în mod repetat. De mai multe ori pe zi, în fiecare zi, alimentele pe care le consumăm pot crea mici leziuni care se pot transforma în leziuni mult mai mari, determinând organismul să răspundă, în mod continuu și în mod corespunzător, cu inflamația.

Cu toate că noi ne bucurăm de gustul unei prăjituri dulci, corpurile noastre răspund alarmant, ca și când la nivelul organismului tocmai a sosit un invadator străin. Alimentele bogate în zahăr și în carbohidrați simpli, sau prelucrate cu ajutorul uleiurilor omega 6 pentru a le spori termenul de valabilitate, au dominat dieta în ultimii ani. Aceste alimente au otrăvit încet pe toată lumea.”

Dr. Dwight Lundell, M.D.

Sursa: ampress.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.