Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Credeați că le știți pe toate? Iată cele mai ciudate slujbe din lume!

recoltare venin

Pare că în vremurile noastre putem plăti oameni ca să facă tot ceea ce noi nu avem timp să facem: să ne plimbe câinii, să ne construiască mobila, să ne organizeze locuinţa sau… să ne ţină în braţe când ne simţim singuri.

Chiar aşa, oamenii pot angaja un profesionist în îmbrăţişări care să le ofere afecţiune, pot să plătească nişte domnişoare de onoare „sub acoperire” care să participe la nuntă, ba chiar şi bocitori profesionişti alături de care să plângă la înmormântările celor dragi. Iar acestea sunt doar câteva dintre meseriile extrem de ciudate, dar practicate în unele colţuri ale lumii.

14. „Mulgătorii de şerpi” extrag veninul unora dintre cele mai periculoase reptile din lume, precum şerpii cu clopoţei sau cobrele. Veninul obţinut este deseori folosit pentru realizarea antidotului folosit în spitale sau în laboratoare şi se vinde chiar şi cu 1.000 de dolari gramul.

13. Domnişoarele de onoare profesioniste participă la nuntă pentru a asista şi a ajuta mireasa în ziua cea mare. Jen Glantz, cofondatoarea companiei Bridesmaid for Hire, care oferă astfel de servicii, spune că firma ei oferă tot felul de servicii şi că poate să trimită la nunţi şi oameni care să consilieze mireasa pas cu pas.

12. Detectorul de iceberguri a devenit o profesie după scufundarea tragică a Titanicului, în 1912. Patrula Internaţională de Gheaţă, care a fost fondată un an mai târziu, se află sub conducerea pazei de coastă a SUA. Angajaţii din acest departament se ocupă cu localizarea blocurilor de gheaţă şi calculează cele mai sigure rute prin care ambarcaţiunile pot ocoli aceste pericole. La nevoie, icebergul poate să fie tractat din zonă pentru ca itinerariul să fie eliberat.

11. Bocitorii profesionişti asistă la înmormântări şi îi plâng pe cei decedaţi. În multe zone ale lumii, timp de câteva ore, familiile pot angaja astfel de persoane care să le fie alături pentru a-i conduce pe ultimul drum pe cei dragi.

10. Instructorii de surf pentru câini. Această meserie nu se practică oriunde, ci doar în anumite restoruri exclusiviste de la marginea oceanului în care oamenii sunt dispuşi să angajeze un antrenor personal de sport chiar şi pentru animalul de companie. De cele mai multe ori, serviciile vin la pachet cu cele pentru oameni, dar există locuri în care cursurile sunt destinate doar căţeilor.

9. Pipăitorii de feţe mai sunt numiţi şi „cercetători senzoriali” pentru că sunt antrenaţi să-şi folosească mâinile pentru a judeca eficacitatea produselor de înfrumuseţare, precum crème, loţiuni de curăţare sau aparate de ras.

8. Profesioniştii în îmbăţişări sunt oameni care n-au nicio problemă să se ţină în braţe cu nişte persoane total necunoscute, atât timp cât sunt bine plătiţi. Chiar dacă se câştigă bine, uneori până la 100 de dolari pe oră, există şi dezavantaje: destule bariere psihice şi emoţionale pe care un profesionist în îmbrăţişări trebuie să le depăşească, spune Samantha Hess, o femeie din Portland care practică această meserie.

7. Privitorii la televizor. Aceasta este o slujbă adevărată şi nu este neapărat la fel de uşor cum sună. Potrivit unui articol publicat pe investopedia.com şi citat de Business Insider, privitorii la TV trebuie să scaneze prin diverse emisiuni şi generice şi să le găsească pe cele care se potrivesc unui program de televiziune sau de ştiri.

6. Artiştii care folosesc cenuşa celor decedaţi. După incinerare, unii oameni îşi doresc să păstreze o amintire frumoasă a celor care nu mai sunt, aşa că aleg să angajeze un astfel de artist care să creeze un obiect de artizanat în care să închidă cenuşa, precum un pandantiv sau o sculptură din sticlă.

5. Evaluatorii de respiraţie lucrează, în general, pentru companiile care produc gumă de mestecat, bomboane mentolate, pasta de dinţi sau apă de gură. Aceştia notează eficacitatea produselor şi oferă feedback celor care le fabrică.

4. Degustătorii de mâncare pentru câini (evident, oameni) sunt angajaţi de companiile care comercializează hrană pentru animalele de companie pentru a testa calitatea produselor. Aceştia evaluează şi valoarea nutriţională şi, de obicei, scuipă mâncarea după ce au gustat-o.

3. Profesioniştii în determinarea sexului puilor de găină realizează această activitate bazându-se în special pe intuitive. Angajaţi în general de către crescătoriile de păsări, aceştia sunt des întâlniţi în Marea Britanie şi în Japonia.

2. Oamenii specializaţi în statul la coadă reuşesc să facă un lucru pentru care mai nimeni nu are răbdarea necesară: să aştepte la rând. Aceştia sunt foarte ocupaţi mai ales în timpul perioadelor cu reduceri importante, de exemplu de Black Friday, şi atunci când se lansează produse aşteptate de multă vreme (ca noile modele de iPhone, de pildă).

1. Scriitorii de răvaşe pentru prăjituri sunt angajaţi în general de firmele specializate în producerea de astfel de dulciuri şi pot fi încadraţi în companie au freelanceri. Este o slujbă reală, făcută de oameni reali şi pare destul de profitabilă, pentru că site-ul ehow.com estimează că un scriitor de răvaşe câştigă anual cam 40.000 de dolari.

http://www.gandul.info/

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.