Crezi că poţi citi 1000 de cuvinte pe minut? Iată o metodă eficientă pe care mulţi nu o bagă în seamă

cuvinte-citit-rapid_f_improf_661x446

Ţi-ai pus problema vreodată că ai putea citi mult mai repede decât o faci în mod normal? Aici găseşti o soluţie care îţi va permite să citeşti 1000 de cuvinte pe minut.

Spritz a dezvoltat o tehnologie care le poate permite oamenilor să citească până la 1000 de cuvinte pe minut. Misiunea Spritz este de a schimba modul în care oamenii citesc şi să facă posibilă o comunicare mai rapidă, mai ușoară, și mai eficientă sub orice formă.

Cu Spritz, care poate fi folosit pe Samsung Galaxy S5 şi ceasul Samsung Gear 2, cuvintele apar pe ecran în mod succesiv, cu o rapiditate presetată. În acest fel, poţi citi de la 250 până la 1000 de cuvinte pe minut. În mod normal un cititor rezonabil citeşte cu o viteză maximă între 200 şi 400 de cuvinte pe minut.

Ce se întâmplă de fapt? Cuvintele apar într-un mod prielnic pentru cursul normal de lectură pe care îl acceptă ochiul, astfel că unele cuvinte le citeşti aproape intuitiv, sau chiar anticipat. Punctul optim de recunoaştere (ORP) este puţin în partea stângă faţă de centrul fiecărui cuvânt, şi este punctul precis la care creierul nostru descifrează orice amestec de cuvinte.

În acest fel, ochii noștri nu se mişcă deloc așa cum ar fi în mod normal, și, prin urmare, putem procesa informații instantaneu.

Încearcă şi tu!

250-de-cuvinte-pe-minut

Tocmai ai citit cu o viteză de 250 de cuvinte pe minut! Cu viteza asta, ţi-ar lua cam 5 ore să citeşti o carte de aproximativ 80.000 de cuvinte. Progresăm? Hai! Încearcă mai jos cu 350…

350-de-cuvinte-pe-minut

E deja mult mai rapid, nu? Terminăm cartea în aproximativ 3 ore şi 40 de minute.

Hai să încercăm şi cu 500 de cuvinte pe minut.500-de-cuvinte-pe-minut

Deja e prea greu de urmărit, nu? Probabil necesită ceva timp pentru a ne obişnui. Dar dacă poţi să ţii pasul cu ritmul ăsta pentru 2 ore jumătate, practic ai reuşi să citeşti cartea aia…

SURSA

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *