Connect with us

Hi, what are you looking for?

diverse

Cum ar arăta oamenii dacă ambele jumătăţi ale feţei ar fi identice (foto)

Oricine s-a întrebat vreodată dacă partea stângă sau cea dreaptă a feţei arată mai bine poate compara diferenţele studiind fotografiile din proiectul „Both Sides Of”, care conţine imagini simetrice formate doar din jumătatea dreaptă a feţei, respectiv cea stângă.

Proiectul, intitulat „Both Sides Of”/ „Ambele părţi”, este creaţia fotografului american Alex John Beck, în vârstă de 32 de ani.

„Am fost surprins de diferenţa subtilă dar în acelaşi timp de necontestat dintre fiecare personaj al celor două feţe ale noastre”, a spus Beck pentru dailymail.co.uk, potrivit mediafax.ro.

Într-adevăr, în imaginile cu partea stângă unul dintre bărbaţii participanţi are gâtul relativ mai slab şi aluniţe simetrice pe fiecare dintre obraji, sub ochi. Dar în imaginea cu partea dreaptă gâtul este mai gros, iar vasele de sânge accentuate îi predomină înfăţişarea.

În acelaşi timp, una dintre fetele participante are ochii mai apropiaţi în imaginea cu partea dreaptă a feţei, părând chiar că se uită încrucişat, iar în fotografia cu partea stângă apare într-un echilibru perfect.

Potrivit lui Beck , participanţii – femei şi bărbaţi de diferite etnii pe care i-a întâlnit de-a lungul anilor prin munca sa – au exprimat surpriză şi dezamăgire când au văzut fotografiile.

„De multe ori erau speriaţi chiar şi de o mică diferenţă de emoţie de la o parte la alta”, povesteşte fotograful. „Simplul fapt că o parte pare mai puţin prezentă decât cealaltă s-a dovedit a fi îngrijorătoare, scoţând la iveală lipsa de control total, de dominanţă totală a expresiei faciale de bază”.

Fotografiile nu dezvăluie şi identitatea vizuală adevărată a persoanelor, şi aceasta „pentru că nu e vorba de devierea de la realitatea, ci despre versiunea realităţii pe care alegem să o arătăm”. Beck este de părere că dacă ar fi inclus şi fotografia originală ca punct de reper, atunci privitorii s-ar uita când la aceasta, când la imaginile editate, încercând să descopere dieferenţa.

Ştiinţa arată că partea stângă a feţei este mai expresivă decât cea dreaptă, fiind controlată de partea creierului responsabilă cu emoţiile, explică Sam Kean, autor de cărţi ştiinţifice.

Partea stângă a creierului controlează limbajul, de exemplu, în timp ce porţiunea dreaptă controlează orientarea în spaţiu şi identificarea feţelor, precum şi partea stângă a corpului, pe care o face astfel mai expresivă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.