Connect with us

Hi, what are you looking for?

Diete

Cum să scapi de obsesia vizitelor la frigider. Iată 8 motive pentru care tot timpul ești chinuit de foame!

iti-este-foame-mereu-700x487

Te trezeşti mereu în faţa frigiderului pentru a lua o gustare? Dacă nu ai un motiv rezonabil de a-ţi fi foame – nu eşti însărcinată, de exemplu – atunci foamea ta are legătură cu nivelul stresului, calitatea somnului sau dieta nepotrivită, scrie adevarul.ro.

Iată opt motive pentru care îţi poate fi mereu foame:

1. Eşti deshidratat(ă). Bea un pahar cu apă şi aşteaptă apoi 20 de minute pentru a vedea dacă senzaţia de foame persistă.

2. Ai dormit prost. Lipsa somnului duce la creşterea nivelului grelinei, un hormone care stimulează apetitul.

3. Ai mâncat carbohidraţi procesaţi. Alimentele precum pâinea albă conţine puţine fibre, se digeră repede şi apare din nou senzaţia de foame.

4. Ei stresat(ă). După o zi mai puţin reuşită mergi la yoga (de exemplu) şi evită frigiderul.

5. Ai nevoie de mai multe proteine. Alimente precum iaurtul grecesc, ouăle, carnea slabă ţin de foame mai mult timp.

6. Ai nevoie de mai multe grăsimi. Grăsimile nesaturate pe care le găseşti în nuci şi avocado te ajută să te simţi sătul o perioadă de timp mai îndelungată.

7. Ai sărit peste mese. Încearcă să nu laşi să treacă mai mult de 4-5 ore între mese şi ia o gustare. Mănâncă ceva cu o oră înainte de a merge la culcare.

8. Ai mâncat prea repede. Încetineşte ritmul, mestecă bine înainte de a înghiţi pentru a da suficient timp creierului să înregistreze senzaţia de saţietate.

sursa: publika.md

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.