Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

Cum este indicat să consumăm această plantă minune, care previne infarctul şi activează energiile sexuale

 

Datorită proprietăţilor sale, planta are un efect antioxidant, antiviral şi antimicrobian. Busuiocul este o sursă importantă de calciu, vitamina A, vitamina B6, vitamina C, dar şi o importantă sursă de minerale cum ar fi fier, potasiu, magneziu şi fosfor.

“Este de asemenea, bine de ştiut că planta de busuioc conţine şi anumite substanţe importante, cum ar fi taninul, substanţă ce conferă busuiocului proprietăţi antiseptice şi antispasmodice, orientina şi vicenina, substanţe active care protejează celulele organismului de efectele negative ale radiaţiilor ultraviolete, flavonoide şi compuşi volatili, care au efecte antiinflamatoare puternice”, spun medicii.
Infuzia preparată din frunze proaspete de busuioc ajută la tratarea infecţiilor urinare, durerilor de cap sau a gripei. Planta face minuni şi când vine vorba despre crampele abdominale.

Protejează vasele şi arterele

“Busuiocul protejează vasele sanguine şi ale arterelor. Consumul zilnic de busuioc ajută la prevenirea atacului de cord şi previne ateroscleroza, depunerile de lipide în pereţii arterelor. Tot aici trebuie menţionat că busuiocul ne ajută la menţinerea sub control a tensiunii arteriale, lucru important pentru sănătate”, explică Daniela Stan, medic de familie.

Nutrienţii conţinuţi de busuioc ajută la reglarea funcţiilor endocrine, tonifică organismul şi echilibrează starea psihică şi emoţională. Tot el este responsabil pentru întărirea sistemului imunitar.

“Infuziile de busuioc au de asemenea proprietatea de a oxigena celulele, fapt ce ajuta organismul să facă faţă cu o mai mare uşurinţă situaţiilor de stres. S-a dovedit că busuiocul ajută de asemenea la îmbunătăţirea circulaţiei cerebrale, favorizând astfel menţinerea atenţiei şi a concentrării pe perioade îndelungate de timp”, spune şi dr. Cătăli Luca pe blogul său.

Senzaţii etorice puternice

Busuiocul este de asemenea folosit pentru proprietăţile sale afrodisiace. Busuiocul conferă corpului capacitatea de a controla energiile sexuale. Se spune că cine consumă busuioc devine, în timp, un maestru al erosului. Explicaţia poate fi dată de faptul ca busuiocul ajută inima să pompeze sângele într-un mod mai intens, oferind astfel celui care îl consumă puterea de a percepe senzaţiile erotice într-un mod mai intens.

Cinci curiozităţi despre busuioc

1.  Busuiocul a fost întotdeauna un simbol al dragostei în Italia.

2. Denumirea plantei vine de la „basil”, care în greceşte înseamnă regal sau regesc.
3.  În Grecia şi Roma antică, doctorii credeau că trebuia ca cei ce îl cultivau să strige blesteme sălbatice pentru a-l cultiva cu succes.
4.  Busuiocul a fost utilizat la îmbălsămarea străvechilor mumii egiptene.
5.  În India, fiecare bun hindus este îngropat cu o frunză de busuioc pe piept. Aceasta este un paşaport pentru Paradis.

SURSA: adevarul.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.