Cutremurele dincolo de explicațiile științifice. Teoria care te va pune pe gânduri

foto: International Business Times

În timp ce mulţi dintre noi acceptă explicaţiile ştiinţifice în privinţa producerii cutremurelor, cei mai sensibili în faţa religiei sunt convinşi că acestea sunt un semn divin, o pedeapsă sau un avertisment trimis omenirii, ca urmare a păcatelor săvârşite.

Cutremurele pot fi un semn trimis de divinitate, dacă ar fi să dăm crezare celor mai vechi scrieri biblice, citate într-un articol de pe site-ul crestinortodox.ro.
“Biblia ne vorbeste de multe ori de “teofanii insotite de marete fenomene ale naturii.” Ca spirit absolut, nici pe departe Dumnezeu nu se poate confunda cu astfel de fenomene, insa ele pot deveni, cel putin pentru o vreme, doar vestitoare ale prezentei Sale.

Textele vechi-testamentare fac o demarcatie categorica intre cutremurele naturale, interpretate totusi ca niste pedepse divine, si cele extraordinare ce se prezinta de la sine ca niste manifestari colaterale ale prezentei divine (A se vedea Iesirea 19; I Regi 19, 11-13; Amos 1, 1; Zaharia 14, 59) (…)

Coparticiparea elementelor naturii la preaslavirea lui Dumnezeu este foarte elocvent ilustrata de profetul Naum: Domnul cearta marea si o desarta si toate raurile cele mari le seaca; Basanul si Carmelul se ofilesc, si floarea Libanului se vestejeste. Muntii se cutremura inaintea Lui si colinele se fac una cu pamantul; pamantul se zbuciuma in fata Lui, lumea si toti cei ce locuiesc in ea (cap. 1, 3-4).”, se arată într-un articol pe site-ul crestinortodox.ro.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *