Connect with us

Hi, what are you looking for?

diverse

Dacă nu deschidem ochii la momentul potrivit… Lista lucrurilor pe care, cu siguranță, le vom regreta peste 10 ani

guilt

foto: Huffington Post

Deseori se întâmplă să luăm hotărâri pe care ulterior le regretăm. Dar putem evita astfel de situații dramatice, dacă analizăm preventiv factorii care ne-ar putea provoca durere.

Iată o listă a lucrurilor pe care, cu siguranță, le vom regreta peste 10 ani, dacă nu deschidem ochii la momentul potrivit:

1. Petreci mai mult timp online, decât offline

Da, cu siguranță adorăm toate tehnologiile pe care le posedăm. Ele ne garantează comfortul și ne salvează destul de mult timp, în caz că le întrebuințăm corect. Dar e foarte important să găsim un echilibru potrivit între timpul petrecut pe rețelele de socializare și timpul petrecut alături de oameni vii. Deseori acest „comfort” tehnologic ne prinde în capcana sa și nu ne permite să admirăm natura, briza ușoară a vântului ce ne mângâie pielea și oamenii care ne iubesc atât de mult.

Din această cauză mai suferă și productivitatea noastră în carieră. Timpul pierdut online se soldează cu o ulterioară insuficiență de timp când e vorba de muncă. Aveți grijă să vă organizați și să vă dozați interacțiunea cu lumea virtuală, pentru că în caz contrar veți trece prin anumite consecințe neplăcute.

2. Urmezi visul sau scopul altcuiva

Nu contează ce vis urmezi. Chiar dacă e vorba de aspirația ascunsă a părinților, a partenerului sau profesorului tău, e foarte simplu să te autoconvingi că acest lucru e ceea ce îți dorești tu. Problema e că nu poți învinui pe nimeni și nimic în această situație. Indiferent de circumstanțe, alegerea viselor și a scopurilor noastre ține întotdeauna de noi și de marea decizie: să prioritizezi sau nu anumite lucruri.

Nu e nimic rău în a fi sensibil, dar lipsa stimei de sine nu e o trăsătură pe care o vei identifica la oamenii de succes. Niciodată nu uita de acest lucru!

3. Îți ignori propriile sentimente

Te tot plângi că ai ratat șansa să-i spui cât de mult îl iubești. Îți suprimi orice manifestare a suferinței și a durerii lăuntrice, ori de câte ori ești disperată. Lista poate continua la infinit în acest fel.

Circumstanțele nu contează. Niciodată nu ai garanția că îți vei putea cere iertare, că îți vei putea arăta recunoștința sau că îți vei putea clarifica toate problemele ce își au rădăcinile în trecutul îndepărtat. Problema e că amprenta acestor dureri va rămâne pentru totdeauna în inima ta. De aceea, nu rata niciodată șansa de a vorbi despre ceea ce simți.

4. Lucrezi prea mult

Da, cu toții avem o anumită obligație socială de a ne încadra în sistemul global și de a ne întreține pe noi înșine și pe ceilalți oameni dragi nouă. Dar oprește-te pentru o clipă și dă-ți seama că acum, când lucrezi aproape 24/7, munca ta își pierde farmecul, începi să o urăști și să o tratezi ca pe o povară, nu ca pe o îndeletnicire plăcută. Sunt sigură că acest lucru nu e ceea ce-ți dorești de la viață.

Ai grijă ce faci cu fiecare secundă din viața ta!

Articol preluat de pe portalul devorbacutine.eu

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.