Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

De ce evreii devin oameni de succes: 7 reguli de aur pentru educarea unui copil

foto: jta.org

Dragostea părinților evrei pentru copiii lor nu are limite. Vezi după care criterii aceștia își educă pruncii.

1. Încurajarea și susținerea. Într-o familie de evrei, copilul lor nu are neajunsuri. Și chiar dacă nu e adevărat, nimeni în afară de părinți nu va afla acest lucru.

2. Libertate rezonabilă. Educația evreiască modernă combină două lucruri aparent contradictorii: libertatea copilului și rigiditatea cerințelor. Copilul e liber să facă totul ce-i vine prin cap. Pedeapsa nu se lasă de așteptat atunci când depășește limitele.

3. Lauda. Orice mamă își laudă copilul chiar de la nașterea acestuia. O mamă evreu își preamărește pruncul pentru orice neînsemnată reușită. Mai mult decât atât, le povestește rudelor și prietenilor despre succesele micuțului, să se simtă flatat atunci când e înconjurat de ei.

4. Gradul sporit de responsabilitate pentru comportamentul său. Evreii sunt siguri că un cuvânt neînsemnat aruncat în grabă sau orice conduită inadecvată în prezența copiilor poate avea consecințe ireversibile.

5. Dragoste și respect în familie. Tradiția evreiască spune că baza oricarei familii o constituie soțul și soția – tatăl și mama. Prin urmare, copiii trebuie să fie de la o vârstă fragedă obișnuiți cu faptul că toată atenția părinții trăiesc în primul rând unul pentru altul, iar relațiile lor sunt bazate pe respect, dragoste și grijă. Atunci copilul se simte protejat, dar și are un bun exemplu de urmat, cum trebuie să-și creeze propria familie.

6. Cum să devii părinte. În Israel, părinții încep să-și educe copiii chiar înainte de nașterea lor. Fata, după ce este dată în căsătorie, e gata să devină mamă, ea nu este învățată „să trăiască pentru sine”, misiunea ei este casa și familia. Dacă să privești inițial sarcinile părintești ca o povară și restricție, îți va veni greu să-ți educi copiii.

7. Repartizarea productivă a timpului. Copiii evrei nu cunosc cum e să fii leneș sau pasiv: vioara, limba engleză, matematica – totul stăpânesc cu virtuozitate. De mici copii sunt obișnuiți cu faptul de a fi angajați în tot felul de activități este un lucru firesc.

Dincolo de orice reguli, creșteți-vă copiii cu grijă și nu uitață că educând un copil – educați o generație!

Sursa: devorbacutine.eu

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.