De unde a pornit totul. Adevărul despre „MĂCELUL” de pe Autostrada Soarelui

accident-in-lant-autostrada-soarelui-a2-2-577x433

Toată țara a fost astăzi martora unui accident groaznic petrecut pe Autostrada Soarelui. Tragedia de la Lehliu a cutremurat România. 29 de maşini s-au ciocnit în lanţ şi de aici a pornit dezastrul. Dar care au fost cauzele acestui accident?

Din primele cercetări ale oamenilor legii ceaţa şi neatenţia de la volan au fost cauzele nenorocirii de pe Autostrada Soarelui. Totul s-a soldat cu trei morţi şi peste 50 de răniţi, după ce 29 de maşini s-au ciocnit în lanţ. Subprefectul judeţului Călăraşi, Florin Stoia, a fost la faţa locului imediat după tragedie, alături de forţele de intervenţie, şi spune că nenorocirea s-a produs în două etape.

Se pare că această tragedie este cel mai grav accident petrecut vreodată pe o autostradă din România. „Cauzele accidentului nu sunt deocamdată certe. Se face anchetă pentru a se stabili cu exactitate ce a provocat această nenorocire”, spune subprefectul. Potrivit acestuia, la baza nenorocirii stă o maşină care a ieşit din parcarea unei benzinării, de la km 67. De aici a pornit totul.

„A ieşit fără se asigure din parcare, a pătruns prea mult pe sensul de mers şi a fost izbită de o altă maşină, care, ulterior, a frânat brusc. La acest lucru au contribuit şi condiţiile meteorologice nefavorabile. Judeţul Călăraşi se află de azi dimineaţă sub cod galben de ceaţă densă, vizibilitate scăzută sub 50 de metri. După ce aceste două maşini s-au tamponat, pe acelaşi sens de mers a venit un TIR.Observând că s-a întâmplat un accident, a frânat brusc pentru a nu intra în ei. Se pare că maşinile care veneau din spatele TIR-ului nu au mai avut timp să oprească şi s-au lovit puternic unele de altele. Practic, accidentul s-a produs în două etape, au fost două caramboluri”, explică subprefectul. Citiți mai mult pe stiripesurse.ro.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *