Descoperirea arheologilor germani, pe cale de a schimba istoria umanității

Arheologii din Germania au descoperit un set de fosile vechi de 9,7 milioane ani despre care spun că ar putea rescrie istoria umanității, potrivit The Independent.

Rămășițele dentare umane care au fost escavate dintr-o veche albie a râului Rin, în apropierea orașului Eppelsheim, amintesc de cele ale scheletului „Lucy”, găsit în Etiopia și vechi de 3,2 milioane ani.

În orice caz noua descoperire nu seamănă cu nimic din speciile găsite până acum în Europa și Asia și pune sub semnul întrebării vechea teorie a răspândirii omului din Africa.

„Este un noroc uriaș că am găsit așa ceva, în același timp un mare mister. Sunt în mod clar dinți de umanoid. Amintesc de fosilele din Africa, dar acelea sunt cu 5 milioane mai tinere decât cele excavate lângă Eppelsheim”, a spus Herbert Lutz, director la Mainz Natural History Museum.

Într-o conferință de presă, primarul din orașul Mainz a spus că noua descoperire ar putea forța oamenii de știință să rescrie istoria timpurie a umanității. Ipoteza răspândirii umanității din Africa ar putea fi greșită.

sursa: lyberti.com

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *