Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ciudățenii

Despre tratamentele cu aur și argint. Principiul „similarul tratează similarul”

colloidal-silver-600x399

Avându-şi originea în antichitate, dar fiind reînviată de medicul german Samuel Hahnemann (1755-1843), homeopatia este o metodă curativă în care tratamentul unei boli se efectuează cu o substanţă care, în doze mari, la o persoană sănătoasă, poate să provoace simptome ale maladiei repective, iar în doze infime îl vindecă pe bolnav.

De pildă, tăierea cepii provoacă lăcrimare şi rinoree (curgerea nasului) la o persoană sănătoasă. Aceleaşi simptome se întâlnesc la persoanele răcite. Dacă acestora le administrăm suc de ceapă diluat în doze minime, se vindecă. Prin urmare, „similarul tratează similarul”.

Homeopatia nu urmăreşte însă doar restabilirea echilibrului fizic, ci şi emoţional şi mental, motiv pentru care pacientul este descusut pe larg despre stilul de viaţă, obiceiuri, preferinţe, supărări, relaţiile cu ceilalţi etc, primind tratament individualizat.

De aceea, preparatele homeopate trebuie prescrise şi eliberate de doctor şi în niciun caz nu se cumpără de la farmacie “din auzite”. Între cele mai interesante remedii homeopate se află “Aurum metallicum”, în fapt o fiolă conţinând săruri de aur foarte diluate. Este indicat suferinzilor de depresie şi anxioşilor agitaţi care manifestă insomnie matinală, constipaţie, idei suicidare, stare de oboseală accentuată, dezinteres pentru ce e în jur, dificultate de concentrare.

Potrivit dr. Georgios Loukas, sărurile de aur mai sunt recomandate persoanelor creative, vizionare, obsedate de munca lor şi incapabile să se bucure de lucrurile simple din viaţă. Asemenea oameni sunt foarte energici şi rapizi şi nu tolerează întârzierile, nici măcar justificate, şi cu atât mai puţin contrazicerea sau înfrângerea, care-i îmbolnăveşte.

Se simt uşor umiliţi şi neglijaţi, au nevoie de laude şi aprecieri, manifestă o suspiciune intensă de a fi înşelaţi sau furaţi, vor să aibă totul sub control, nu au încredere în alţii şi pot deveni furioşi, iar furia lor poate fi violentă. “Argentum metallicum” e recomandă indivizilor extrem de raţionali, punctuali şi meticuloşi, care iubesc rutina şi duc consecvenţa până la obsesie şi nevroze.

Sunt studioşi până la a fi tocilari şi se concentreazã adesea pe detalii, find incapabili sã conceapă imaginea în ansamblu. În cazul lor, emoţiile sunt controlate, le lipseşte pasiunea, imaginaţia şi spontaneitatea, ceea ce poate crea tulburări în viaţa sexuală. Pot fi însă sociabili şi pot avea o uşurinţă a exprimării prin scris.“Argentum Metallicum” e indicat şi în fobia de a vorbi sau apărea în public, dar şi în ipohondrii.

sursa: independent-al.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.