Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Discul Prințului Sabu, un obiect rotund, sculptat cu o finețe incredibilă, cu origini necunoscute

A fost descoperit în nordul platoului Saqqara, la aproximativ 1,7 km nord de piramida Djoser, din Egipt, în mormântul prințului Sabu.

Camera mortuară a fost complet inaccesibilă deoarece nu avea scări, intrarea în marea suprastructură a fost complet umplută cu nisip și ceramică. Prințul Sabu a fost fiul Faraonului Adjuib, al cincilea conducător din prima dinastie a Egiptului antic, din perioada lui 3111 î.Hr. Printre obiectele funerare extrase, au fost găsite niște cuțite de piatră, săgeți și o serie de instrumente de cupru.

Dar, atenția arheologului britanic Walter Bryan Emery a fost atrasă de niște fragmente misterioase ale unui ”castron” de șist. Un obiect rotund, sculptat cu o finețe incredibilă. Egiptologii l­-au botezat ”Discul de șist”, ”Discul de șist al prințului Sabu”, sau mai simplu ”Discul prințului Sabu.

”Care a fost funcția originală a acestui dispozitiv?”­ s­au întrebat experții. Este o întrebare care dăinuie și astăzi. Nu s­a găsit nici un răspuns potrivit. Ipoteze: obiectul a servit drept piedestal; reproduce o piesă dintr­o tehnologie aero­spațială de origine extraterestră, terestră, ancestrală sau dintr­-o călătorie în timp.

Dacă ”Discul prințului Sabu” este de fapt o roată, ar însemna că vechii egipteni au avut cunoștință de noțiunea de roată încă din din jurul anului 3000 î.Hr.. Acest lucru iscă necesitatea de a se rescrie cărțile de istorie. Dacă discul de șist nu este o roată ce altceva ar putea fi?

Parte dintre cercetători sugerează că natura fragilă a unui astfel de obiect complicat sculptat, limitează foarte mult utilizarea practică al lui și, în acest caz a avut o funcție pur și simplu decorativă, pentru ceremonii religioase sau alte astfel de scopuri. Desigur, unii cred că artefactul Sabu putea să fi servit ca lampă, suport de lumânare, suport floral etc.

Cu toate acestea, criticii acestei teorii susțin că din cauza formei și curburii petalelor, nu putea să țină loc de lampă pentru ceremonii și, la urma urmei este aproape imposibil să se indice o funcție, doar că a folosit pentru o simplă decorare. Acele curburi, bine definite, din interior, a presupuselor elice, demonstrează că ar fi avut de îndeplinit funcții complexe.

Egiptologul Cyril Aldred a ajuns la concluzia că: ”indiferent la ce a fost folosit acest bizar obiect, continuă să ne sfideze și reprezintă o provocare pentru omul modern. Acest «avansat puișor tehnologic» a fost proiectat, fără îndoială, după o copie a unui obiect metalic mult mai mare. Anticii aveau cunoștințe de ordin avansat, «străin», despre lumea înconjurătoare și despre univers.

Și, de aici, se poate trage concluzia că este posibil ca obiectul să fi fost un mecanism care făcut parte dintr­o mașinărie avansată. De ce s­ar fi deranjat vechii egipteni, în urmă cu peste 5.000 de ani, să proiecteze un asemenea obiect cu o structură complexă?

Designul futurist al discului continuă să-­i chinuie pe toți cei care l­-au văzut. Nu există nici o îndoială că artefactul a trezit unul dintre cele mai complexe și vechi mistere egiptene”.

”Discul prințului Sabu„ poate fi văzut la primul etaj al Muzeului Egiptean din Cairo. E acolo, într­o vitrină mică de sticlă, un obiect rotund solitar, un disc sau o roată de șist, frumos sculptată, care, în lumină puternică, trezește niște ciudate reflecții albăstrui

sursa: petrumihaisacu.blogspot.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.