Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Disperare sau Progres? Află câte sute de miliarde de dolari va cheltui Gigantul saudit Aramco pentru menţinerea producţiei de petrol!

Compania petrolieră Aramco va investi peste 300 de miliarde de dolari în următorii zece ani pentru a menţine capacitatea de producţie a petrolului şi a explora mai multe gaze naturale, a declarat luni preşedintele şi directorul general AL COMPANIEI, Amin Nasser, citat de Bloomberg.

Perspectiva producţiei de petrol este îngrijorătoare, în contextul în care investiţii în valoare de aproape 1.000 de miliarde de dolari au fost irosite în urma crizei petrolului, iar numărul depozitelor descoperite a scăzut, a spus Nasser în cadrul unei conferinţe de presă din Istanbul.

Unele estimări sugerează că cel puţin 20 de milioane de barili pe zi din noua producţie sunt necesari în următorii cinci ani pentru a compensa creşterea cererii de petrol şi scăderea naturală a capacităţii perimetrelor dezvoltate, a mai spus Nasser.

Directorul general al Aramco a declarat că industria petrolieră va fi în centrul energiei globale timp de mulţi ani, iar tranziţia către folosirea metodelor opţionale va dura mult şi va fi complexă.

Compania deţinută de stat, cunoscută ca Saudi Arabian Oil Co., cel mai mare exportator de petrol, şi-a majorat producţia la un record anual, anul trecut, înainte ca Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi alţi producători să reducă producţia pentru a opri supraproducţia de la nivel global. Guvernul intenţionează să vândă o participaţie de 5% din companie în 2018 şi ar putea fi cea mai mare ofertă publică iniţială.

Arabia Saudită şi-a luat angajamentul de a dezvolta sectorul de energie solară şi alte surse de energie regenerabilă, a menţionat Nasser, scrie zf.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.