Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ciudățenii

Dosare DESECRETIZATE ale NASA! Creaturi şi siluete surprinse pe MARTE!

Mars-rat

Potrivit textului care însoţeşte fotografia, creatura „seamănă cu un rozător, dar poate fi şi o şopârlă”. Presupusul „şobolan marţian” nu trebuie confundat însă cu o altă figură controversată descoperită în luna decembrie în situl „Rocknest” – o siluetă similară cu cea a unei veveriţe.

Potrivit UFO Sightings Daily, acea imagine ar putea fi urmarea unui experiment desfăşurat de NASA. Iar instantaneul cu „şobolanul” ar putea fi rezultatul alinierii întâmplătoare a unor roci, afirmă Huffington Post. Aceasta nu este prima fotografie transmisă de Curiosity ce i-a intrigat pe pământeni.  O misterioasă „floare marţiană” i-a nedumerit pe oamenii de ştiinţă. Câteva săptămâni mai târziu, roverul a detectat un obiect ciudat de doar 0,5 centimetri, aparent o bucată de fier, care nu a oxidat datorită cantităţilor foarte scăzute de oxigen aflate pe Marte. Originea fierului ar putea fi un meteorit.

roverul-curiosity-a-ajuns-cu-bine-pe-marte_3_size1

 Agenţia spaţială americană a anunţat că roverul Curiosity a descoperit indicii care atestă faptul că viaţa ar fi putut să existe în trecut pe Marte. Cercetătorii de la NASA au analizat probele extrase dintr-o rocă marţiană şi au descoperit în acele eşantioane prelevate elementele chimice necesare pentru întreţinerea vieţii, printre care compuşi conţinând sulf şi clor. De la sosirea sa pe Marte, în august trecut, Curiosity a parcurs o distanţă de 700 de metri pe solul marţian.

Principalul obiectiv al misiunii sale de cel puţin doi ani este acela de a determina dacă Planeta Roşie a permis în trecutul ei existenţa vieţii microbiene.”Dacă intraţi vreodată în contact cu marţienii, vă rog să mă informaţi imediat”, a glumit preşedintele Barack Obama, adăugând:„Chiar dacă va fi vorba doar despre microbi, va fi foarte interesant”.

Oamenii de ştiinţă rămân însă împărţiţi în ceea ce priveşte existenţa dovezilor sigure referitoare la viaţa de pe Marte. Agenţia Spaţială Americană vrea să afle de ce Planeta Roşie, străbătută în urmă cu miliarde de ani de ape, şi-a pierdut atmosfera şi câmpul magnetic, rămânând expusă radiaţiilor solare.

Amatorii de senzaţional cred că şi în asemenea context neprielnic, pe Marte există viaţă. Şi ce dovadă mai bună decât aşa-numitul “chip”, ale cărui imagini fac furori din 1976 încoace? NASA infirmă: „Chipul” e doar un deal, cu o formă neobişnuită, aspectul de faţă umană fiind dat de modul în care cade lumina solară. Mai mult, Pravda scria în 2009 despre cele nouă piramide identificate pe suprafaţa planetei (situate în regiunea numită Cydonia), dar savanţii americani au replicat: sunt simple roci.

patrec_mars

Teoria „civilizaţiei marţiene” s-a relansat apoi, când nişte amatori au descifrat într-o fotografie realizată de robotul Spirit o… siluetă misterioasă pe Planeta Roşie! Imaginea pare să înfăţişeze o femeie care stă pe o stâncă şi ţine un braţ întins în faţă. Silueta a fost catalogată de NASA drept iluzie optică. „Pe Marte au existat mai multe civilizaţii, dintre care una a fost ascunsă în adâncurile planetei”, susţine Andrew Basiago, preşedintele Mars Anomaly Research Society. În opinia sa, acum 11.500 de ani o catastrofă a dus la distrugerea aproape totală a structurilor create de marţieni, câţiva dintre ei izbutind să ajungă chiar pe Terra!

pyramidsatellite

sursa: http://www.independent-al.ro/

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.