Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

După ce a dispus citirea Coranului în Sfânta Sofia, Erdogan a primit o ”mustrare divină”. Ce a pățit Președintele Turciei

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a leșinat în timpul rugăciunii de dimineața la moscheie, iar în prezent se simte bine, anunță publicația Hurriyet.

Potrivit sursei, Erdogan s-a simțit rău în timpul rugăciunii dedicate sărbătorii Uraza Bayram.

„Mi s-a făcut rău din cauza tensiunii arteriale, legată de diabetul zaharat”, a declarat Erdogan.

„Acum totul e bine”, a adăugat el.

Potrivit publicației turcești, când lui Erdogan i se făcuse rău, spre el a alergat paza de corp, apoi au sosit medicii. Jurnaliștii nu au fost admiși în moscheie, liderul turc oferind un interviu doar după terminarea rugăciunii.

Vom menționa că de la începutul Ramadanului, în Catedrala Sfânta Sofia din Istanbul. Cu această ocazie Ministerul grec de Externe a condamnat citirea Coranului și a rugăciunilor în catedrala Sfânta Sofia din Istanbul.

„Condamnăm citirea Coranului și practicarea rugăciunii în prezența șefului Directoratului pentru Probleme Religioase în incinta Hagia Sofia, care a fost difuzat în direct la postul național de televiziune al Turciei”, este scris într-un comunicat al Ministerului grec de Externe.

„Catedrala Sfintei Sofia este un monument recunoscut de UNESCO drept patrimoniului imaterial al omenirii. Tentativa de a o transforma în moschee, citind acolo Coranul și săvârșind rugăciuni și alte acțiuni, jignește întreaga comunitate internațională care trebuie să ia atitudine”, este scris în textul comunicatului.

Potrivit autorităților de la Atena, aceasta este o provocare față sentimentele religioase ale creștinilor din întreaga lume. „Noi îndemnăm Turcia să demonstreze că este un stat democratic și să păstreze caracterul ecumenic al Sfintei Sofia, să respecte vechea tradiție a monumentului”, precizează cei de la Ministerul de Externe.

Timp de peste o mie de ani, catedrala Sfânta Sofia a fost cea mai mare biserică din lumea creștină. După ocuparea Constantinopolului (1453) de către otomani și căderea Imperiului Bizantin, catedrala a fost transformată în moschee. Însă, începând cu anul 1934, aceasta a fost transformată în muzeu prin decretul lui Mustafa Kemal Atatürk, întemeietorul statului modern turc și a fost inclusă în lista patrimoniului mondial al UNESCO.

În anul 2016, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a declarat că în timpul Ramadanului se va citi din Coran. Acțiunile Turciei au provocat atunci o reacție negativă în mai multe state ale lumii.

sursa: sputnik.md

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.