Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Electricitate acum 2000 de ani?

foto: The Inquisitr

Primul indiciu este un artefact persan care a fost găsit în 1936 în apropierea Bagdadului. Replicările au demonstrat că această baterie poate produce o tensiune de peste 1 Volt. Chiar şi tensiuni mai mari puteau fi produse prin conectarea în serie a mai multor baterii. Scepticii au căutat explicaţii la astfel de artefacte în fenomenele naturale. În cazul bateriei din Bagdad nu s-a putut nega faptul că acest obiect a fost creat de mâna omului.

Încă nu este Duracell, dar …

„Bateriile au trezit dintotdeauna interes şi curiozitate“, declara în 2003 pe postul BBC Dr. Paul Craddock, de la British Museum. Acesta a mai adăugat: “Sunt unice. Din câte ştim, nu a mai descoperit nimeni ceva asemănător. Ele ies complet din orice tipare. Constituie o enigmă a vieţii.“ Bateriile au fost construite după principiul electrolitic. Într-un vas gol de lut atârna o bară de cupru, având o parte izolată cu bitum. În vas se turna un electrolit şi se introducea pe mijloc o bară de fier. Între cilindrul de cupru şi bara de fier se producea tensiune. Bara de fier era împinsă prin opritorul de bitum în electrolit şi astfel vasul era închis. Bitumul ca izolator uşor maleabil şi etanş era potrivit pentru această construcţie.

În acest fel, un utilizator de electricitate care era legat cu un pol de bara de fier şi cu celălalt pol la bara de cupru, putea fi alimentat cu electricitate.

Smith College: “Probabil este o baterie”

Colegiul Smith din Massachusetts a fabricat o replicare. Într-o postare pe website-ul colegiului se explică: „Nu există nici un fel de notaţii despre modul de funcţionare a vasului. Se pare că este vorba de un fel de baterie.

Oamenii de ştiinţă presupun că bateria a fost folosită pentru a galvaniza obiectele cu aur, acesta fiind doar un exemplu. Practica se mai utilizează astăzi în Irak.

Un avertisment al vechilor egipteni

Când Erich von Däniken a interpretat basoreliefurile de pe templul egiptean din Dendara ca fiind lămpi incandescendente, el a spus că bateriile persane vechi ar fi o posibilă sursă de energie. În Egiptul antic există o bijuterie galvanizată cu un strat fin de aur. Pentru asta era nevoie de energie electrică.

Bateriile conectate în serie ar fi putut alimenta teoretic o lampă incandescentă de mari dimensiuni. Dar astfel de baterii conectate în serie nu apar pe basoreliefuri. Se remarcă ceva, care seamănă cu un izolator şi care în zilele noastre ar fi un pilon Djerd. Ce funcţii poate îndeplini acesta?

Egiptenii din cea de-a 6-a dinastie (2200 – 2700 î.C.) este posibil să fi fost mai dezvoltaţi decât urmaşii lor. Dispuneau ei de electricitate pe scară largă? Dispuneau ei oare de un turn Wardenclyffe, prin care energia electrică este transmisă în mod Wi-Fi, asemănător celui proiectat de Tesla?

Pilonul Djerd este un obiect în jurul unui izolator, situat sub o cupolă de sticlă. Are funcţia de recepţioner de electricitate prin scânteie. Tesla a inventat ceva asemănător.

Din basoreliefurile din templu se mai poate vedea că tehnica este periculoasă. Un „demon“, un babuin cu figură umană cu două cuţite alături de o inscripţie corespunzătoare simbolizează pericolul.

Aveau egiptenii un turn Wardenclyff?

Este posibil ca egiptenii din cea de-a 6-a dinastie (2200 – 2700 î.C.) să fi avut o cultură mai dezvoltată decât urmaşii lor? Dispuneau ei de electricitate pe scară largă? Dispuneau ei oare de un turn Wardenclyffe, prin care energia electrică este transmisă în mod Wi-Fi, asemănător celui proiectat de Tesla?

Professor Konstantin Meyl descrie cum funcţionează transmiterea de energie prin scânteie. El a făcut experimente cu transmiterea energiei electrice prin intermediul undelor radio. El a folosit „antene scurte“ (sub Lamda/2), care emit / recepţionează aşa-numitele unde non-herziene. Ca şi Tesla, profesorul Meyl se confruntă cu aceeaşi problemă: lobby-ul energetic. Teoretic ar fi fost posibil ca orice persoană să aibă disponibilă această energie atât în modul mobil cât şi staţionar.

În zilele noastre este greu de imaginat că în antichitate a existat o cultură dezvoltată tehnologic. Noi am învăţat la şcoală cu totul altceva, anume că dezvoltarea tehnologică a omenirii este unică. Asta exclude existenţa civilizaţiilor preistorice dezvoltate.

Dar fizionomia acelor culturi, comparativ cu cea a noastră este posibil să fie cu totul alta. Ceea ce considerăm a fi o infrastructură indispensabilă şi avansată (cabluri, catarge, conducte de înaltă tensiune) nu ar fi necesară cu această tehnologie.

sursa: epochtimes-romania.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.