Englezii sunt modele de comportament pentru noi? „După referendum veţi pleca acasă!”

Brexit-Unleashed

Naționaliștii britanici au început să treacă la intimidări foarte grave. După ce acum câteva zile un britanic cu vederi extremiste a omorât-o cu sânge rece pe deputata britanică Jo Cox, a venit rândul comunităților de români să fie ținta atacurilor virulente ale patrulelor fanaticilor, ce militeză împotriva actualei guvernări.

Potrivit ziarulromanesc.net, mai multe magazine românești au fost ţinta represaliilor patrulelor extremiste ale simpatizanților ce susțin ieșirea din Uniunea Europeană. Pentru a fi mai convingători, aceștia au apelat la agresiuni verbale și la un întreg arsenal de amenințări făcând tot mai multe raiduri în magazinele românești.

Românca Alina Keran patroana magazinului românesc Europa Food and Wine LTD, a povestit cu groază incidentul petrecut joi 16 iunie. O patrulă alcătuită din naționaliști britanici însoțiți și de un câine agresiv au amenințat vânzătoarele din magazinul aflat în Gray Essex. Speriate de turnura pe care au luat-o lucrurile, cele două angajate s-au baricadat ore în șir în magazinul cu profil alimentar.

Mesajul violent al naționalistilor britanici a subliniat același laitmotiv al discriminării muncitorilor europeni stabiliți pe teritorul Regatului Unit. Ei au mai subliniat că așteaptă cu nerăbdare rezultatul final al Referendum-ului care în opinia lor va curăța Marea Britanie de indezirabili. În concluzie ei au mai adăugat că magazinul va trebui închis, iar angajații și patronul român să fie expulzați înapoi în România. Ba mai mult, aceștia au trecut la jigniri foarte dure afirmând că românii au furat locurile de muncă ale britanicilor, că sunt o nație de asistați social, iar femeile sunt niște curve.

Românca Alina Keran s-a arătat deosebit de îngrijorată de acest incident care, în opinia sa, trage un serios semnal de alarmă asupra viitorului europenilor dacă Marea Britanie părăsește Uniunea Europeană după referendum. Ea a depus o plângere la poliție la Departamentul de Criminalistică care va încerca să soluționeze situația. Românca a mai subliniat că un incident aparent minor poate declanșa reacții în lanț, care vor duce la urmări foarte grave și la o escaladare a stării de nesiguranță generală.

sursa: ro.blastingnews.com

 

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *