Enigma care persistă de două secole: Cifrurile Beale. Ascund ele un tezaur?

cifru

Cifrurile Beale sunt un set de trei texte cifrate, despre care se crede ca dezvaluie locatia uneia dintre cele mai mari comori ingropate din istoria Statelor Unite ale Americii: mii de kilograme de aur, argint si bijuterii.

Comoara a fost obtinuta initial de un barbat misterios pe numele sau Thomas Jefferson Beale in 1818 in timpul unor cautari in Colorado.
Dintre cele trei texte cifrate, doar unul a fost decifrat si anume cel de-al doilea text. Interesant fiind ca Declaratia de Independenta a Statelor Unite ale Americii a fost cheia pentru a descifra acest text – un fapt curios, dat fiind ca Beale are acelasi nume cu autorul Declaratiei de Independenta.

Textul decriptat dezvaluie intr-adevar regiunea unde este ingropata comoara, aceasta fiind Bedford County, Virginia, dar locatia sa exacta este probabil criptat in una dintre celelalte doua texte nedecifrate.

In ziua de azi, vanatorii de comori cutreiera dealurile din Bedford County, sapand (de cele mai multe ori ilegal) pentru a gasi aceasta misterioasa si mareata comoara.

Cipher3__2of3

beale1

beale

sursa: eurotv.md

 

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *