Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Erdogan cere ca PEDEAPSA cu moartea va fi reintrodusă în Turcia

erdogan2

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat sambata ca se asteapta ca Parlamentul sa aprobe reintroducerea pedepsei cu moartea dupa referendumul din 16 aprilie privind extinderea prerogativelor prezidentiale.

„Familiile martirilor, familiile eroilor nostri nu trebuie sa fie ingrijorate. Cred ca, daca Dumnezeu vrea, Parlamentul va face ce este necesar dupa 16 aprilie in legatura cu dorinta voastra privind pedeapsa capitala”, a declarat Erdogan, intr-un discurs pronuntat la Canakkale, in nord-vestul tarii, relateaza AFP.

Semnatura sa este necesara pentru a valida un astfel de proiect de lege al Parlamentului si Erdogan a declarat ca va aproba textul „fara ezitare”.

Pedeapsa capitala a fost abolita in 2004, ca parte a candidaturii Ankarei la aderarea la Uniunea Europeana si reintroducerea sa va marca sfarsitul negocierilor de aderare.

Dupa lovitura de stat esuata din 15 iulie, presedintele turc a declarat in repetate randuri ca va aproba reintroducerea pedepsei capitale in cazul unui vot al Parlamentului in acest sens. El s-a referit in februarie chiar la organizarea unui referendum in legatura cu acest subiect.

Este pentru prima data insa cand Erdogan cere Parlamentului sa aprobe reintroducerea pedepsei cu moartea dupa referendumul din 16 aprilie privind revizuirea Constitutiei, in vederea consolidarii puterilor prezidentiale.

sursa: ziare.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.