Ce boli poți risca datorită surplusului de minerale și vitamine

vitamine-minerale

Anumite minerale şi vitamine trebuie suplimentate numai la recomandarea unui medic. Mai mult, este necesară efectuarea uneor analize medicale, pentru a nu risca 13i grave din cauza surplusului de vitamine şi minerale, potrivit romaniatv.net.

Fierul este un element nutritiv care formează hemoglobina transportând oxigenul de la plămâni în corp. Fierul necesar organismului poate fi asigurat de alimente precum carnea roșie, semințele de dovleac, stafidele, tonul sau portocalele.

Calciul care nu ajunge la oase, se depune pe vasele de sânge. Din acest motiv pot apărea afecțiuni cardiovasculare. Un alt pericol ar fi să se acumuleze în zona rinichilor, ajungând treptat la formarea de pietre, așa-numiții calculi renali.

Vitamina E este un tip de vitamină care asigură buna funcționare a organismului, are efect antioxidant, păstrează sănătatea părului, a unghiilor și a pielii. Cu toate acestea, un surplus de vitamina E poate să crească riscul de cancer și de boli cardiovasculare atât la femei, cât și la bărbați. în acestn caz, sunt indicate alimente precum semințe de floarea-soarelui, alune, migdale sau spanac.

Prea mult potasiu în sânge poate afecta buna funcționare a inimii. Creșterea nivelului de potasiu poate fi cauzată și de afecțiuni ale rinichilor, precum insuficiența renală, sau de diabet. Citiţi mai mult pe b1.ro.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *