Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Faceți cele mai bune achiziții la piaţă? Câteva sfaturi utile la alegerea produselor de pe tarabe

legume_piata

Peste 70 la sută din produsele pe care le cumpărră românii din magazinele alimentare și piețe provin din import. Campaniile de distrugere a produselor ”made in România” au fost/sunt dese și furibunde. Globalizarea, intrarea României în UE nu a fost un act politic generos, ci o mișcare economică de care profită statele occidentale prin deschiderea de noi piețe și comercializarea propriilor produse în detrimentul celor naționale.

Astfel, cum a fost semnalat de nenumărate ori, românii au devenit un popor dator în propria țară. Și pentru că nu este de ajuns că suntem mai mereu slugi la străini, ne mai furăm și între noi.
Azi, vă prezentăm câteva sfaturi utile când mergeți la piață.

1.Cel mai bine este să cumpărăm fructele și legumele în vrac, deoarece, dacă le luăm ambalate, riscăm să nu apreciem prospețimea și gradul de maturizare al mărfii.

2.Roșiile se cumpără întotdeauna când sunt tari. Evident, la temperatura ambientală, aceastea își continuă procesul de maturizare. Petele maro sau negre sunt semne că produsul a început să se strice.

3.Vânzătorii de legume au obiceiul de a stropi pe parcursul zilei marfa pentru menținerea consistenței, însă trebuie avut în vedere că salata, spanacul, legumele în foi, în general, nu sunt mari iubitoare de umezeală. Ca atare, când ajungeți acasă, este bine să uscați aceste legume sau să le scoateți din punga de plastic. În caz contrar, riscați să se strice rapid.

4.În cazul prunelor sau strugurilor, ceara de deasupra fructelor are tocmai menirea de a îndepărta apa. Ca atare, umectarea acestora nu este recomandată.

5.Piersicile coapte trebuie să fie parfumate. Indiferent de culoarea lor, piersicile coapte degajă un miros persistent.

6.Ciupercile trebuie cumpărate cu picior. Pălăria ciupercii trebuie să fie lipită de piciorul său. Petele maro sau negre sunt semne că produsul a început să se strice.

7.Caisele ținute la temperatura camerei continuă să se matureze, însă, introduse în frigider, acest proces încetează și, odată cu aceasta, se pierde și aroma fructului proaspăt. Un fruct proaspăt și de calitate trebuie să emane un parfum permanent.

8.Tecile de fasole verde care nu sunt ferme (tari), castravetele și dovlecelul moale, frunzele exterioare ale verzei înmuiate arată că aceste legume sunt pe tarabă de mai multe zile.

9.Morcovii care sunt strâmbi, care nu sunt „perfecți” și sunt mai mici ne indică faptul că asupra lor nu s-a intervenit cu produse chimice în cantitate mare.

10.Și, deși nu suntem cultivatori, ci consumatori, iată câteva informații și despre banane. O banană coaptă nu trebuie să aibă puncte maro. Aceste pete maro indică faptul că maturitatea a fost depășită. Păstrarea în frigider face ca procesul de maturare să fie interrupt, dar revine în momentul când sunt scoase într-o atmosferă caldă.

sursa: verticalnews.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.