Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Fenomen STRANIU! O stâncă din Durău se mișcă SINGURĂ noaptea

stancaÎn judetul Neamt, la câtiva kilometri de Durau – o statiune montana din Ceahlau – exista o stânca înfipta pe un platou montan, care a fost numita de localnici “Pia­tra Dracului”. Localnicii declara ca stânca îsi mu­ta pozitia de fie­care data, noap­tea.

Sema­nând cu un turn, ea se afla în locul cu­noscut sub denu­mirea de Gura Largului, aflat la con­flu­enta Bis­tritei cu Bis­tri­cioara, din co­mu­na Po­ia­na Te­iului.

O legenda lo­cala spune ca stânca ar fi re­zultatul unui pa­riu între diavol si Dumnezeu. Dra­­cul s-a falit ca poate fura o stânca sacra din Ceah­lau, pâna la ra­sa­ritul soa­re­lui, de­ve­nind ast­fel sta­pânul o­me­nirii.

Dum­ne­zeu a accep­tat pariul, si diavolul a plecat, a desprins stânca din munte, a plutit putin deasupra Masivului Ceahlau, dar rasari­tul a venit exact când piatra era dusa spre gura Bis­tri­tei.

În acel mo­ment, diavolul a sca­pat piatra, care a ca­zut pe pa­mânt. Oa­me­nii din zona de­clara ca ar fi vazut stânca miscându-se singura noap­tea, fie spre dreapta, fie spre stânga, pe o distanta de câtiva centimetri.

La 25 de kilometri distanta de localitatea balneo-climaterica Poiana Marului, din Caransebes, în Mun­tii Tarcului, este localizat Vârful Gugu, unul dintre locurile cele mai stranii dintre Muntii Retezat si Pa­râng, devenit celebru pentru fenomenele inexpli­cabile care au loc aici.

La anumite ore ale zilei, muntele pur si simplu dispare, fara a mai putea fi vazut. Conform legendelor locale, zeul Zalmoxis ar fi locuit si pe acest munte, care a devenit salas sacru pentru daci, iar Decebal si-ar fi ascuns o parte din comoara aici.

Multi cautatori de comori din zona înca mai sapa în jurul muntelui, în speranta de a gasi macar o mica parte din comoara fabuloasa ascunsa de Decebal. Locuitorii de la poalele muntelui poarta si denumirea de “gugulani”, si sunt cunoscuti pentru longevitatea lor, pe care ei o considera un rezultat al încar­caturii energetice mari a muntelui în apropierea caruia tra­iesc.

Uneori, cei care se plimba prin zona pot vedea explozii de lumina iesind chiar din munte. Unii turisti au declarat ca nu au putut dormi deloc din cauza unor energii inexplicabile pe care le-au simtit.

ceahlau1-small Misterioasa stanca din Durau care noaptea se misca singura

Alte fenomene enigmatice, frecvente în regiune, includ lumini plutitoare si fulgere globulare. Cu ceva timp în urma, disparitia unui avion a fost semnalata în zona muntelui, asa ca un grup de cercetatori a venit la fata locului sa investigheze.

sursa: portal.tfm.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.