Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Flebotomia sau”tăiatului sub limbă”, străveche tehnică medicală controversată

taiatul sub limba

Taierea sub limba face parte din categoria procedurilor cunoscute in istoria medicinii sub numele de flebotomie. Aceasta presupune extragerea de sange prin incizia unei vene. Astazi, flebotomia nu se mai foloseste in medicina. La noi, in medicina populara se practica inca taierea sub limba, ca metoda curativa pentru vindecarea de boli, in special a celor de ficat.

Flebotomia, sau vindecarea prin sangerare, a constituit in trecut unul dintre cele mai importante tratamente pentru mai multe boli. In vremurile primitive, vindecatorii deschideau diverse vase de sange folosind ghimpi, pietricele ascutite sau aschii de oase. In secolele al XVIII-lea si al XIX-lea, unii dintre doctori au exagerat cu aceasta practica. Inca nu se stia cat sange are corpul omenesc si cand se lua prea mult sange, pacientii lor mureau.

Pentru ca multi dintre pacientii lor erau membri ai clasei nobiliare, care plateau multi bani pentru flebotomie, acest procedeu s-a compromis.

Un alt motiv pentru care aceasta terapie nu se mai preda la universitati este faptul ca astazi oamenii cred ca a se provoca sangerarea este un tratament demodat si primitiv, care nu mai apartine timpurilor noastre.

In alta ordine de idei, industria farmaceutica este total impotriva flebotomiei, deoarece vindecarea bolilor printr-un astfel de tratament ar afecta o afacere mult mai rentabila, zic unii. Un binecunoscut medic, Bernard Aschner, spunea ca renuntarea la flebotomie este o mare pierdere terapeutica, deoarece, pentru bolile civilizatiei moderne, ar fi o extraordinara forma de tratament. Parerile sunt impartite.

Taierea sub limba, in medicina traditionala

In medicina populara de la noi, s-a practicat in special metoda taierii sub limba. Si se mai practica si astazi. Oamenii care sufera de boli grele recurg la aceasta terapie, chiar daca, oficial, nu este recunoscuta.

Practica taierii sub limba este o arta foarte precisa, iar cei care o practica astazi sunt tot mai putini, pentru ca nu exista o alta forma de instruire decat din tata in fiu, necesita multa indemanare, iar faptul ca nu este acceptata legal implica riscuri.

Taierea sub limba consta in crestarea celor doua vene sublinguale care sunt in legatura cu ficatul. Se scurge o cantitate mica de sange, prin care se varsa si surplusul de toxine pe care organismul nu il poate elimina. Chiar si unii medici au recunoscut ca acest procedeu este unul de detoxifiere si, practicat de cineva priceput, nu face rau.

Pentru ce boli se apeleaza la taierea sub limba? In special pentru bolile de ficat, iar buna functionare a ficatului antreneaza vindecarea altor boli. Cei care practica procedura spun ca hepatita, diabetul, bolile de piele, bolile reumatice, hipertensiunea, oboseala cronica, migrenele, insomnia, impotenta, deficientele de respiratie pot fi ameliorate sau chiar vindecate.

Se spune ca, practicata in mod corect, taierea sub limba nu are efecte secundare. Sangerarea se opreste de la sine dupa 10-15 minute, iar cantitatea scursa este prea mica pentru a produce anemie. Se elimina substante nocive si iritante, iar in organism se produce o noua adaptare, prin producerea de sange curat.

Cei care sustin metoda vindecarii prin sangerare dau insasi exemplu natura, prin sangerari „firesti”. Organismul femeii, care este programat pentru a purta o noua viata, se detoxifica lunar prin menstruatie. Poate nu intamplator, cele mai multe probleme de sanatate ale femeilor incep cu perioada menopauzei.

sursa: ziare.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.