Connect with us

Hi, what are you looking for?

Slideshow

Folosiți ULEIUL care împiedică prinderea CĂPUŞEI de piele – mai bun decât orice soluţie

muscatura_capusa

Sezonul cald este abia la început, iar o evadare la pădure, la iarbă verde sau lângă un lac se poate transforma într-o adevărată aventură, însă nu într-un sens bun.

Vorbim despre insecte, inclusiv căpuşe, cele din urmă transmiţând maladia Lyme (borelioza) – o infecţie produsă de o bacterie de tipul Borrelia, transmisă prin anumite specii de căpuşe.

În ceea ce priveşte pericolul legat de bacteria căpuşei, acesta depinde de durata de timp în care ea rămâne fixată, sub 24 de ore riscul fiind relativ mic.

Cea mai indicată este, însă, prevenirea muşcăturilor de căpuşe, prin aplicarea unor remedii puternice şi eficiente, care ţin aceste insecte periculoase la distanţă.

Remediu contra căpuşelor

Următorul remediu este foarte eficient în acest sens. Mai exact, chiar dacă insecta va încerca să se prindă de piele, se va desprinde imediat, datorită mirosului puternic al soluţiei aplicate.

Într-o sticlă de plastic se adaugă două linguri de ulei vegetal şi o lingură de gel din aloe vera. Recipintul se acoperă cu dop şi se agită puternic. Peste cele două ingrediente se adaugă 20 de picături de ulei esenţial de geraniu, iar flaconul se agită din nou. La final, se completează totul cu 20 de picături de ulei de lavandă.

Conţinutul se amestecă foarte bine, iar cu acest remediu se unge pielea.

Alte soluţii împotriva căpuşelor

Alte soluţii recomandate pentru a ţine la distanţă căpuşele şi pe care le putem prepara în casă, cu un minimum de efort sunt următoarele:

1. Se prepară un amestec din 2 linguriţe de ulei esenţial de geranium, 200 ml. apă fiartă şi răcită, şi 2 linguri de spirt medicinal. Cu acest remediu se unge pielea, înainte de fiecare ieşire în natură.

2. O altă soluţie pentru a ţine la distanţă căpuşele constă în aplicarea pe piele a unei soluţii obţinute prin amestecul a două căni de oţet alb, o cană de apă şi 20 de picături de ulei esenţial de eucalipt, mentă sau citrice – după preferinţe.

Cum mai pot fi prevenite muşcăturile de căpuşe

Pentru a le evita şi nu a permite prinderea căpuşelor, este indicată purtarea hainelor lungi şi bine închise.

La întoarcerea din plimbările în natură se vq verifica cu meticulozitate corpul, inclusiv zonele care au fost acoperite (şi în special cele cu pliuri), pentru a obeserva eventuala prezenţa a unei căpuşe.

Cum reacţionăm după muşcătură

După muşcătură, cea mai bună metodă de prevenire a maladiei Lyme constă în extragerea căpuşei cât mai repede posibil, deoarece, cu cât este eliminată într-un timp scurt, cu atât scade şi riscul ca această să transmită bacteriile.

Ȋn acest scop, se foloseşte dispozitivul special pentru extragerea căpuşelor, pe care îl putem găsi în farmacii.

Medicii epidemiologi nu recomandă alte metode tradiţionale de extragere: nu se arde, nu se unge cu ulei, nu se împunge cu acul, nu se taie, nu se smulge şi nu se îmbibă în alcool. Motivul: în momentul în care este stresată, căpuşa îşi eliberează din fluide în organismul nostru, iar şansele de infectare cresc simţitor.

Totodată, atunci când încercăm să o îndepărtăm, cel mai probabil, ea se va rupe, iar capul ei va rămâne înfipt în piele, ceea ce, de asemenea, va creşte şansele de infectare. Astfel spus, este recomandată vizită la medic, chiar şi pentru o astfel de intervenţie.

Articol relatat de portalul topremediinaturiste.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.