Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

(foto+ video) Aceasta este cea mai spectaculoasă cascadă din România, miracolul din inima Transilvaniei

Cascada „Valul Miresei” este miracolul din inima Transilvaniei. In judetul Cluj, la doar 32 de km de Huedin,in muntii Apuseni, in satul Rachitele , pe valea Margaului este aceasta minunata cascada. Cascada se afla la 6 km de satul Rachitele.

Cascada Valul Miresei sau Cascada Rachitele este cea mai frumoasa cascada din tara noastra si cea mai spectaculoasa. Elementul de unicitate al cascadei este dat de caderea de aproximativ 30m a apei , de la o inaltime de aproximativ 1000 metri.

Povestea Cascadei

Fiecare cascada are o poveste a ei. Cascada Valul Miresei este numita asa deoarece, in urma cu multi ani o mireasa a cazut de pe stanci in locul cascadei si voalul i s-ar fi agatat in acele stanci. Dar este doar o legenda, pe cand oamenii de stiinta explica clar cum s-a format si de ce apa curge in valuri.

Cascada Valul Miresei este printre cele mai atractive locuri de vizitat din tara. Anual vin straini dar si turisti din tara noastra sa vada aceasta minunatie a naturii.

Traseul pentru a ajunge la aceasta este simplu si usor de parcurs: Cluj-Napoca-Huedin-Comuna Margau-Sat Rachitele. Este un drum care se poate parcurge usor cu masina. Deoarece Cascada Valul Miresei se afla in Rezervatia Naturala Muntii Apuseni este interzis sa se mearga cu automobilul pana aproape de cascada.

Zona este superba de mers pe jos. Padurea, stancile, cascada formeaza un cadru minunat si relaxant. Cascada Valul Miresei este una dintre cascadele pe care trebuie sa o vedeti neaparat!

sursa: bunadimineata.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.