Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

I-au luat ciolanul! Decizie DEFINITIVĂ în cazul mega-nesimțitului Piedone

22-piedone-rzv

Tribunalul Bucuresti a decis definitiv joi ca fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone nu mai poate candida pentru un nou mandat, scrie aktual24.ro.

Tribunalul a respins apelul lui Piedone si a mentinut decizia luata miercuri de Judecatoria Sectorului 4, instanta care admisese mai multe contestatii depuse de rude ale victimelor incendiului de la Colectiv si de avocatul Gheorghe Piperea impotriva participarii lui Piedone la alegerile pentru functia de primar al sectorului 4, mentioneaza Agerpres.

Magistratii de la Judecatoria Sectorului 4 au aratat in motivare ca au respins candidatura lui Piedone nu pentru ca ar fi existat nereguli in listele de sustinatori, ci pentru ca propunerea de candidatura a fost aprobata in mod gresit de organizatia sectorului 4 a Partidului Puterii Umaniste, si nu de organizatia municipiului Bucuresti a acestui partid, asa cum prevede legea electorala.

Judecatorii sustin ca Piedone nu a respectat dispozitiile art.47 alin. (1) din Legea 115/2015, care prevad ca propunerile de candidati se fac in scris, in doua exemplare originale si doua copii, de catre partidele politice, aliantele politice, aliantele electorale sau organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale care participa la alegeri, „sub semnatura conducerii organizatiilor judetene ale acestora si pe baza listei sustinatorilor”.

Concret, Piedone a candidat la functia de primar al sectorului 4 din Bucuresti, municipiu care nu face parte din niciun judet, astfel ca propunerea de candidatura trebuia sa fie semnata si sa provina de la conducerea organizatiei municipiului Bucuresti, cum de altfel este reglementat si in statutul Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), disponibil pe pagina online a formatiunii.

Astfel, conform art. 27 alin. (4) din statutul Partidului Puterii Umaniste, totalitatea filialelor locale dintr-un judet si din municipiul Bucuresti se constituie in Filiala Judeteana. Filiala Municipiului Bucuresti are statut de Filiala Judeteana, filialele sectoarelor municipiului Bucuresti avand statut de Filiale Locale.

„Asadar, analizand dosarul de candidatura depus de intimat reiese ca propunerea de candidatura a fost formulata de presedintele Filialei Sector 4 Bucuresti al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), domnul Mititelu Cristinel Vlad, fiind aplicata stampila Filialei sectorului 4 Bucuresti a partidului, si nu de catre Filiala Municipiului Bucuresti condusa de domnul Alfred Laurentiu Antonio Mihai, in calitatea sa de conducator al Filialei municipale care sa isi fi asumat in numele partidului propunerea de candidatura a intimatului. Prin urmare, instanta retine ca prin incalcarea normei imperative prevazute de art. 47 alin. (1) din Legea nr. 115/2015 propunerea de candidatura este nelegala, nefiind formulata de structura partidului expres prevazuta de lege.

In masura in care intimatul a candidat la functia de primar din partea unui partid politic, propunerea de candidatura care insotea dosarul electoral trebuia sa provina de la conducerea filialei anterior aratate, propunere depusa in termenul prevazut de lege pentru depunerea candidaturilor, nefiind suficienta propunerea provenita de la o filiala locala a partidului, in speta filiala de sector. In lumina celor expuse, constatand ca nu au fost respectate dispozitiile prevazute de lege privind candidatura intimatului, instanta va admite contestatiile si va respinge candidatura intimatului”, se arata in motivarea instantei, relateaza aktual24.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.