Iată cum te scapă SALCIA de DUREREA DE CAP!

derere-de-cap

Cefaleea de tensiune este una dintre cele mai frecvente forme de dureri de cap şi apare atunci când muşchii feţei, gâtului sau scalpului se tensionează din cauza posturii incomode, stresului, oboselii etc.

Soluție rapidă: Pentru a scăpa de o durere de cap, coaja de salcie (Salix alba) este remediul cel mai indicat de specialişti.

Salcia conţine acid acetilsalicilic, care nu este altceva decât elementul activ al aspirinei. Are proprietăti antiinflamatorii şi scade durerea in mai puţin de o oră. Salcia ar putea fi o soluţie mai bună decât aspirina, deoarece este mai puţin „tare” şi, prin urmare, mai puţin susceptibila de a declanşa efecte secundare ca iritarea mucoasei stomacului.

Mod de administrare: Pentru calmarea unei dureri de cap, luaţi câte o capsulă standardizată la 120-140 mg salicină, de patru ori pe zi.

De asemenea, puteţi prepara un decoct din două linuri de scoarţă uscată de salcie, mărunţită, la o cană cu apă. Fierbeţi amestecul 20 de minute, apoi acoperiţi vasul şi lăsați se răcească. Beti câte o linguriţă la două ore.

Precauții: Dacă aveti dureri de cap frecvente, consultaţi un medic. În aceste doze, salcia este bine suportată de organism; totuşi, la persoanele sensibile poate produce iritaţii ale mucoasei stomacului…

Nu utilizati decoctul în combinatie cu alcoolul sau cu medicamente anticoagulante. Evitati acest remediu dacă aveţi afecţiuni cronice ale rinichilor, ficatului, alergie la aspirină sau probleme de coagulare a sângelui.

sursa: yve.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *