Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Obișnuiești să bei sucuri carbogazoase? Ar fi bine să încerci să renunți la ele

bauturi carbogazoase

Obișnuiești să bei sucuri carbogazoase? Ar fi bine să încerci să renunți la ele. Medicii avertizează că acestea fac ravagii în organism, iar consecințele pot fi devastatoare.

În primul rând, e bine de știut faptul că sucurile carbogazoase nu conțin vitamine și nici minerale, ele fiind preparate din apă filtrată, cafeină, agenți aromatizați și zahăruri rafinate.

Îngrașă rapid

Este dovedit faptul că, persoanele care consumă 330 de ml de astfel de băuturi, zilnic, iau în greutate –într-o singură lună – jumătate de kilogram. După fiecare pahar de suc acidulat consumat riscul de obezitate crește de 1,6 ori.

În plus, cei care consumă astfel de licori se pot îmbolnăvi și de diabet. Diabetul este o consecinţă a creşterii în greutate şi a obezităţii.

Riscul de osteoperoză crește

Medicii avertizează că sucurile carbogazoase contribuie la pierderea calciului din organism și scade densitatea osoasă. Astfel, riscul de osteoperoză crește simțitor. Pe de altă parte, sodiul conținut de această băutură reprezintă un factor de risc pentru calicifierea oaselor, mai ales la copii.

Tensiunea arterială mărită

Fructoza, substanță ce se regăsește din plin în acest băuturi, face ca tensiunea arterială să crească. De asemenea, un consum ridicat de suc acidulat crește riscul bolilor renale.

Boli hepatice

Sunt numeroase studii care au dovedit că persoanele care consumă des sucuri carbogazoase au un risc crescut de ciroză. Totodată, aceste licori deshidratează organismul.

Conțin substanțe toxice

Substanța toxică din sucurile cu acid este un îndulcitor artificial numit aspartam. Acesta conține: acid aspartic, fenilalanină și metanol. Cu toate că are peste 92 efecte secundare, aspartamul este frecvent adăugat în compoziția alimentelor deoarece este de 200 ori mai dulce decât zahărul normal.

Citiți mai departe AICI

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.