Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Iată cum poți afla dacă puiul din comerț este proaspăt!

Carnea de pui este un aliment benefic pentru sănătate, deoarece dispune de toți aminoacizii esențiali și conține vitamine și minerale. Indiferent cu este gătită, aceasta face parte din masa de prânz sau cină, reprezentând ingredientul cheie. Principala problemă este reprezentată de achiziționarea cărnii de pasăre. Nutriționiștii recomandă ca aceasta să fie luată de la cei ce o cresc în mod natural.

Puiul din comerț trebuie analizat cu mare atenție, deoarece poate fi un adevărat pericol pentru sănătate. De cele mai multe ori este injectat cu hormoni și antibiotice pentru a rezista mai bine în timp. Diferențele nu sunt foarte vizibile, de aceea ai la îndemână un truc simplu la care poți să apelezi pentru a-ți da seama de prospețimea cărnii. Află despre ce e vorba!

 

 Iată cum poți afla dacă puiul din comerț este proaspăt!

Este mai ușor decât credeai să afli cât de bună este carnea pe care o cumperi din comerț. Trebuie să te folosești doar de un singur deget. Carnea de pui ar trebui să revină la forma inițială după ce ai apăsat-o cu degetul. Dacă nu se întâmplă acest lucru, atunci înseamnă că a stat o vreme pe raftul din magazin, deci nu este proaspătă.

Cu toate acestea, mai sunt câteva lucruri de care ar trebui să ții cont pentru a-ți da seama de cât de bună este carnea. Și culoarea se dovedește foarte importantă. Un pui proaspăt are nuanța alb-gălbui, iar pielea trebuie să fie opacă și fără pete. Nici informațiile de pe etichetă nu ar trebui ignorate. Termenul de valabilitate și condițiile în care a fost depozitat puiul sunt relevante dacă vrei să afli cât de proaspătă este carnea.

De asemenea, consumatorii preferă să cumpere puiul întreg și să folosească doar anumite părți. Specialiștii ne confirmă că e cea mai bună alegere, deoarece șansele să cumperi carne proaspătă sunt mai mari. Puiul care a fost deja tăiat și împachetat este mai predispus la a fi expus elementelor nocive. Prezența unui lichid cu aspect tulbure devine un indicativ clar al vechimii cărnii.

Descoperă mai multe trucuri prin care îți poți da seama de prospețimea cărnii de pui în filmulețul de mai jos!

Contează foarte mult și modul în care este expusă carnea în magazin. Este esențial ca aceasta să fie așezată în vitrina frigorifică funcțională.

Ține cont de sfaturile noastre, mai ales că puiul cu hormoni poate cauza probleme de sănătate precum obezitate, diabet, infertilitate, alergii, astm sau chiar cancer. Folosește trucul simplu pe care ți l-am prezentat și ai garanția că vei consuma o carne proaspătă, plină de nutrienți!

sursa: unica.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.