Connect with us

Hi, what are you looking for?

Slideshow

Conform Bibliei, înainte de potopul lui Noe, oamenii trăiau în jur de 900 de ani, acum trăim 70. Care este motivul

monah-batran-600x309

„Domnul a zis lui Noe: ‚Intra in corabie, tu si toata casa ta; caci dupa sapte zile voi face sa ploaua pe pamant patruzeci de zile si patruzeci de nopti; si voi sterge astfel de pe fata pamantului toate fapturile pe care le-am facut.’ Dupa cele sapte zile, au venit apele potopului pe pamant” (Fac. 7, 1-4-10).

Potopul lui Noe a fost un eveniment catastrofal pentru planeta noastră. În afară de Biblie, acest potop mai este amintit şi în alte surse străvechi, ca de exemplu în scrierile lui Platon, care afirma că potopul a avut loc în jurul anului 9.600 î.Hr. Însă un alt aspect interesant doresc să-l scot în evidenţă în cadrul acestui articol.

Conform Bibliei, înainte de potopul lui Noe, oamenii trăiau în jur de 900 de ani. După potop, vârsta medie a unui om a scăzut dramatic la doar 70 de ani. Ce s-a întâmplat? Conform unui cercetător, pe nume Alexander Tollmann, acest lucru s-a datorat unei plante.

Precum se ştie, la capătul cromozomilor noştri se găsesc telomerii, o regiune de ADN repetitiv. Celulele normale nu se pot divide decât dacă telomerii sunt destul de lungi. Vârsta actuală a omului se datorează reducerii lungimii telomerilor cromozomilor. Telomerii devin mult prea scurţi pentru ca celula să le recunoască, iar celula va muri fără să poată fi înlocuită.

Enzima denumită telomeraza(o enzima antiîmbătrânire) e cea care menţine telomerii la o anumită lungime. E posibil ca înainte de potopul lui Noe să fi existat în ecosistemul Pământului o plantă care să fi activat enzima telomeraza. După potop, planta a devenit mai rară şi mai puţin consumată de către om, şi astfel, treptat, telomerii şi-au redus lungimea până la nivelul actual. Aşadar, oamenii au început să trăiască mult mai puţin, până la nivelul actual de doar 70 de ani.

sursa: exclusivenews.ro

2 Comments

2 Comments

  1. Lucian

    7 februarie 2017 at 0:50

    Potopul lui Noe a fost la Marea Neagra. Nu a fost un potop propriu zis. Marea atunci era închisă și era mai jos decât Mediterana. S-a spart atunci stramtorile Marmara și Dardanele prevestind potopul adică revărsarea.

  2. Marissa

    7 octombrie 2017 at 11:29

    serios ?! o planta ?! sa inteleg ca lumea nu gandeste de atunci, numai mananca…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.