Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Inundațiile au închis cel mai mare muzeu din lume! De azi, Luvru, nu poate fi vizitat

media_146495853109731200

Foto: europe1.fr

În urma ploilor și inundațiilor din ultimele zile în Franța, angajații muzeului Luvru s-au mobilizat pentru a proteja operele de artă. Astfel, accesul vizitatorilor va fi interzis, iar personalul va muta piesele din din zonele predispuse la inundații la etajele superioare, scrie europe1.fr.

Muzeul Luvru a pus în acțiune un plan propriu de acțiune, definit încă în 2002, relatează realitatea.md.

Planul de Prevenire a riscului de inundații constă în efectuarea observațiilor asupra nivelului râului Sena, crearea posibilitățor de mutare a operelor la etajele superioare, instruirea și mobilizarea personalului. De asemenea, acesta presupune instalarea dispozitivelor de pompare a apei în subsoluri și un proiect de mutare a obiectelor de artă la Lievin, într-o clădire aflată la câteva sute de metri de Luvru.

Muzeul Luvru, din Paris, este cel mai vizitat muzeu din lume, cu aproximativ 9 milioane de vizitatori pe an. Acesta a fost fondat în 1793 și este cunoscut pentru „Gioconda” lui Leonardo da Vinci, „Venus din Milo” și alte opere celebre.

Un alt muzeu din Paris, deasemenea situat de-a lungul Senei, Muzeul Orsay, și-a anulat joi activitatea și se închide astăzi, pentru a-și stabili planul de protecție.

Realitatea.me menționează că, în ultimile zile, în Franța au avut loc ploi abundente, nivelul râului Sena a crescut cu mai mult de 4 metri, iar din cauza inundațiilor circa 21.700 de case au rămas fără electricitate.

Preşedintele Francois Hollande a declarat joi stare de catastrofă naturală în zonele afectate de inundații. Meteorologii au anunțat pentru astăzi cod portocaliu și pericol de inundații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.