Îți trosnești des degetele? Iată efectele acestui obicei!

Conform unui studiu realizat de un chirurg al membrelor superioare și un radiolog de la Universitatea California și contrar a ceea ce se credea până acum, obiceiul de a pocni degetele poate fi benefic.

Rezultatele cercetării lor au demonstrat, nu numai că cei care își pocnesc degetele nu au nicio problemă cu articulațiile, ci și că obțin o amplitudine mai mare a mișcărilor degetelor după ce și le-au pocnit.

În ceea ce privește zgomotul caracteristic produs de această „activitate”, acesta provine din eliberarea bulelor de gaz ce se formează în lichidul din articulații.
De ce se crede totuși că obiceiul nu este sănătos? Pentru doctorul Greg Kawchik, intervievat de CNN, răspunsul este simplu: „Este doar părerea mea, dar am impresia că oamenii sunt atât de dezgustați de acest zgomot, încât au creat mituri în jurul acestui obicei”, a spus el.

Cercetătorii au ținut totuși să relativizeze rezultatele studiului lor, ținând seama că au cercetat până acum doar efectele pe termen scurt și nu pe cele pe termen lung ale pocnirii degetelor, arată Agerpres.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *