Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

Iute te vindecă! Vezi la ce este utilă faimoasa tictură de ardei iute!

ardei-iute

Toate legumele din grădină au în conţinutul lor elemente benefice într-o măsură sau alta sănătăţii, însă ardeiul iute este un veritabil medicament.

Cu acest ingredient, pe care oricine îl are în casă, puteţi preveni un atac de cord. Consumul de ardei iute combate cancerul, stimulează pancreasul şi ajută la funcţionarea plămânilor.

Ardeiul iute face parte din familia capsicum şi are o mulţime de beneficii pentru sănătatea noastră. Se găseşte într-o paletă variată de culori, forme şi dimensiuni. Poate fi ascuţit sau bont, de un centimetru lungime sau peste zece centimetri, galben, verde, portocaliu, roşu sau brun, usturat sau nu.

Ardeiul iute, util în afecţiunile cardiovasculare

Un renumit medic specialist în plante medicinale, John Cristopher, a dovedit ştiinţific în peste 30 de ani de cercetare că ardeiul cayenne, un ardei roşu, este un foarte bun remediu pentru afecţiunile cardiovasculare, fiind foarte util chiar şi pentru stoparea infarcturilor.

Reducând presiunea sanguină şi îngrosând în mod natural sângele, boiaua de cayenne opreşte şi hemoragiile interne şi sângerările externe ale rănilor. Doctorul John Cristopher susţine, în publicaţia „Healthy Food Team“, că în cele trei decenii de meserie nu a pierdut niciun pacient cu atac de cord deoarece şi-a format un obicei de a-i da suferindului să bea o cană cu ceai de cayenne, o linguriţă la o cană de apă fierbinte. În cateva minute, pacientul este deja pe picioare, întrucât ceaiul cald de cayenne deschide structura celulelor şi merge direct la inimă prin sistemul arterial, hrănindu-l.

John Christopher explică acest lucru prin faptul că ardeiul cayenne are un efect de echilibrare a presiunii sângelui din cap până în picioare. Acesta ridică presiunea de pe zona hemoragică, permiţând sângelui să se coaguleze rapid.

El explică, de asemenea, că oricare dintre noi putem folosi acest remediu atunci când ne aflăm în preajma unei persoane care a suferit un atac de cord. Dacă persoana este inconştientă, se pun câteva picături de tinctură de ardei iute sub limba pacientului.

Reteta faimoasei tincturi de ardei iute

Pentru prepararea tincturii de arei iute avem nevoie de următoarele ingrediente:
• pudră de ardei roşu (ardei Cayenne)
• 2 ardei Cayenne proaspeţi
• 50% alcool (vodcă).
• 1 recipient din sticlă de 1 litru.

Mod de preparare:
1. Se umple un sfert din recipientul de sticlă cu pudra de ardei Cayenne şi se pune suficient alcool pentru a acoperi pudra.
2. Se amestecă cei doi ardei Cayenne proaspeţi şi se adaugă suficient alcool astfel încât amestecul să aibă o textură asemănătoare unui sos.
3. Se pune amestecul în recipientul care ar trebui să fie acum trei sferturi plin.
4. Se umple sticla până sus cu alcool şi se închide bine. Se agită sticla de mai multe ori în timpul zilei, pentru a se amesteca bine conţinutul. 5. Se lasă tinctura la macerat (circa 28 de zile) şi apoi se strecoară compoziţia cu ajutorul unei bucăţi de tifon.
Se păstrează produsul într-o sticlă închisă la culoare şi se ţine într-un loc uscat şi întunecos. Acest amestec nu expiră, astfel încât se poate folosi oricând se doreşte.

Cum se utilizează tinctura de ardei iute?
Doza recomandată este de 5 – 10 picături din această tinctură la un pacient care a suferit cu adevărat un atac de cord. Se adaugă alte 5 – 10 picături în 5 minute. Repetă terapia până când problema persoanei se îmbunătăţeşte, se arată în publicaţia „Healthy Food Team“.

sursa: frunza-verde.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.