Connect with us

Hi, what are you looking for?

Secrete

Leacuri mai puțin cunoscute cu bicarbonat

arsuri soare

Din multele beneficii oferite de bicarbonatul de sodiu, vă prezentăm pe cele mai interesante:

Arsuri provocate de soare

* Bicarbonat de sodiu * Apă
În caz de insolaţie (arsuri pe piele), aplicaţi pe zona vătămată, cât mai repede po­sibil, câteva comprese îmbi­bate într-o soluţie de bicar­bonat de sodiu (1 lingură de bicarbonat la 250 ml apă). Schimbaţi compresele în mod regulat, cam din 15 în 15 minute, până la atenuarea efectivă a senzaţiei de arsură.
Recomandare: Acest remediu este foarte efi­cient în cazul unor arsuri uşoare. Dacă situaţia este mai gravă, nu ezitaţi să vă adresaţi unui farmacist sau să consultaţi un medic.

Dureri de gât
* Bicarbonat de sodiu * Apă * Zeamă de lămâie

Pentru calmarea durerilor de gât, oricât de surprin­zător ar părea, gargara cu bicarbonat de sodiu este adeseori foarte efi­cientă. Umpleţi un pahar cu apă căl­duţă, adăugaţi 1 linguriţă de zeamă de lă­mâie şi diluaţi apoi, în ea, 1 linguriţă de bicarbonat de so­diu. Ames­tecaţi bine şi faceţi gargară cu această „poţiune” sim­plă. Repetaţi procedeul o dată pe zi, până la vindecare.
Recomandare: Gargara se face, fireşte, la fel ca orice altă gargară: nu înghiţiţi nimic şi scuipaţi, apoi, apa din gură.

Furuncule

* Bicarbonat de sodiu * Apă
Pentru tratarea unui fu­runcul, preparaţi o pastă din 3 părţi de bicarbonat de sodiu şi o parte de apă. Apli­caţi-o, apoi, pe furuncul, având grijă să-l acoperiţi com­plet. Lăsaţi pasta să acţioneze cel puţin 30 de minute şi repetaţi pro­ce­deul de două ori pe zi, până la vindecare.

Privind lucrurile oarecum schematic, se poate spune că furunculul nu este altceva decât un fel de coş mai mare. Este vorba de o infecţie a pielii, provocată de un stafilococ. Acest „coş” faimos, înconjurat – în general – de o infla­maţie roşiatică, poate fi extrem de dureros. Unii medici consideră că persoanele cu un sistem imu­nitar deficitar, dar şi diabeticii, sunt mai sus­ceptibile la a face furuncule. Şi prescriu, uneori, antibiotice pentru tratarea lor.

bicarbonat_sa-crop-644x416

Gingii dureroase
* Bicarbonat de sodiu * Apă

În caz că vă dor gingiile, preparaţi o soluţie simplă, compusă din 2 linguri de bicar­bonat de sodiu diluate într-un bol (mic) de apă călduţă. Folo­siţi, apoi, acest preparat pentru a face spălături bucale clasice: ţineţi câteva secunde apa cu bicarbonat în gură, impreg­nând bine gingiile, şi scuipaţi-o după aceea. Reluaţi ope­raţiu­nea până ce constataţi o ame­lio­rare.

Înţepături de insecte
* Bicarbonat de sodiu * Apă de hamamelis

Înţepăturile de insecte (ţânţari, păianjeni etc.) provoacă, în marea majoritate a cazurilor, mâncărimi de-a dreptul insuportabile. Pentru liniştirea acestei senzaţii dezagreabile, preparaţi o pastă, amestecând 3 doze de bicarbonat de sodiu cu 1 doză de apă de ha­ma­melis şi aplicaţi-o, apoi, pe locul înţepăturii. Mân­cărimea ar trebui să dispară foarte repede.

Apa de hamamelis (Hamamelis virginiana) este, în acelaşi timp, cicatrizantă (poate fi aplicată pe numeroase răni), dezinfectantă, antiinflamatorie (este utilă în cazul durerilor reu­matice şi artritice) şi as­tringentă. Aplicată prin masarea locului afec­tat, apa de ha­ma­melis acţionează ca un tonic ve­nos, stimu­lând eficient circulaţia sân­ge­lui (mai ales în cazul „picioarelor grele”). Prin aplicaţii locale, vindecă inflamaţiile cutanate, echimozele şi înţepăturile de insecte.

Micoze
* Bicarbonat de sodiu * Oţet de mere

Pentru combaterea micozelor, amestecaţi 3 doze de bicarbonat de sodiu cu 1 doză de oţet de mere, până ce obţineţi un preparat de consistenţa unei paste. Aplicaţi pasta pe zona afectată şi lăsaţi-o să acţioneze 20-30 de minute. Reluaţi tratamentul zilnic, de câte 2 ori pe zi, până la o ameliorare sensibilă.

La fel ca bicarbonatul de sodiu, oţetul de mere se numără, şi el, printre aşa-numitele „remedii” ale bunicilor noastre.
La modul general, oţetul de mere contribuie, în mod eficient, la menţinerea sau refacerea echili­brului metabolic. Mai concret, ameliorează buna func­ţionare a sistemului digestiv, ajută la digestia lentă şi la refacerea florei intestinale, calmează durerile de stomac, favorizează menţinerea unui nivel optim al pH-ului din sânge, este un ex­celent anti-colesterol, stabilizează tensiunea arterială (indiferent dacă e prea mare sau prea mică) şi s-a dovedit a fi benefic pentru domo­lirea cram­pelor şi a durerilor musculare şi articu­lare. Şi nu în ultimul rând, este calmant şi rela­xant, permiţând, astfel, combaterea ner­vo­zi­tăţii şi insomniei.
Folosit extern, oţetul de mere ajută la cal-marea mâncărimilor cauzate de urticarie, ec­zeme sau psoriazis.

Negi
* Bicarbonat de sodiu * Apă

Aplicaţi pe negi, de 2-3 ori pe zi, o pastă pre­parată dintr-o lingu­riţă de bicar­bo­nat şi 2 linguri de apă. Lă­saţi pasta pe negi cel pu­ţin o oră şi repe­taţi proce­deul. Puteţi, eventual, să fixaţi pasta cu un pansa­ment – pen­tru como­di­tatea dvs. Ne­gii ar trebui să dis­pară re­pede, mai ales cei de dată recentă şi cei relativ su­per­ficiali.

Nervozitate, oboseală

* Bicarbonat de sodiu * Apă
Bicarbonatul funcţionează foarte bine ca sare de baie, pentru des­tin­dere, şi favorizează relaxarea. Are efectiv virtuţi care reduc sta­rea de oboseală. Iată o reţetă de baie cu pro­prietăţi extrem de rela­xante şi rege­neratoare: diluaţi circa 7 linguri de bi­carbonat în apa de baie fier­binte sau călduţă (apa nu tre­buie să fie rece, ca să se dizolve mai repede bicar­bo­natul). Staţi în apă maximum 15-20 de minute şi rela­xaţi-vă. Veţi fi sur­prinşi de rezul­tat. Baia nu trebuie să dureze prea mult, dacă aveţi pro­bleme cu circu­laţia (de origine ve­noa­să). În acest caz, treceţi – imediat după baie – un jet de apă rece pe pi­cioare, ur­când până la coap­se (dacă suportaţi). Această baie, uşor de realizat, des­tinde şi calmează toate ten­siunile cor­pului. Şi, în acelaşi timp, veţi simţi şi o relaxare inte­rioară profundă.

Ochi inflamaţi
* Bicarbonat de sodiu * Apă

Dacă suferiţi de o uşoară inflamaţie a ochilor, folosiţi, fără ezitare, comprese cu bicarbonat de sodiu. Umpleţi 1 bol mic cu apă caldă şi adăugaţi 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu. Îmbibaţi în apa cu bicarbonat două bucăţi (discuri) de vată curate, stoarceţi-le bine, lăsaţi-le să se răcească suficient şi aplicaţi-le pe ochii închişi (bine!). Lăsaţi remediul să acţioneze vreme de câteva minute, după care luaţi compresele de pe ochi şi aruncaţi-le. Repetaţi operaţiunea până la constatarea unui rezultat pozitiv.
Recomandare: Este evident că acest remediu poate fi aplicat doar în cazul unor iritaţii uşoare, provocate, de pildă, de fum sau de anumite substanţe poluante din atmosferă. În cazul unor probleme mai serioase, trebuie aplicate alte măsuri, începând cu o consultaţie la medicul oftalmolog.

Tartru dentar

tartul

* Bicarbonat de sodiu * Apă
Pentru combaterea tartru­lui dentar, apelaţi la bicarbo­natul de sodiu! Efectuaţi spă­lături bucale regulate cu un amestec de apă călduţă şi bi­carbonat de sodiu (1 linguriţă de bicarbonat la 1 păhărel de apă). Repetaţi procedeul de 2-3 ori, scuipând apa după fiecare utilizare. Şi clătiţi-vă, ulterior, gura cu apă de la robinet.
Recomandare: Un periaj bun al dinţilor ajută la prevenirea formării acestui tartru dezagreabil, pentru că este mai bine să fie îndepărtat progresiv, pe măsură ce apare. Spălăturile bucale regulate cu bicarbonat de sodiu sunt un mod de combatere cât se poate de natu­ral şi de eficient.

Articol relatat de portalul formula-as.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.